Afbeelding
Foto: Ad Dekker

RUSTIGE WEEK VOOR BOXTELSE BILJARTCLUB

't Ivoor stelt haar zesde plaats in eredivisie veilig

Het was een rustige biljartweek voor de teams van 't Ivoor. In de avondcompetitie kwam slechts een team in actie en in de dagcompetitie twee. Daarnaast speelde het eredivisie-team in de Buffalo League in Apeldoorn een verdienstelijk duel tegen A1 Biljarts dat gelijk eindigde.

Het districtsteam driebanden won op de grote tafel de thuiswedstrijd tegen Net Mis 2 uit Herpen overtuigend met 28-21. Deze ontmoeting kenmerkte zich door de hoge series die gemaakt werden door de mannen van 't Ivoor. In de eerste partij maakte Cees van Eindhoven een serie van negen caramboles. Maar ondanks deze mooie score moest hij de zege aan zijn tegenstander laten. Emanuel Coort maakte in zijn winnende partij een serie van zes caramboles. Tenslotte maakte Louis van der Meijden in zijn duel, dat hij won met een moyenne van 1,134, een serie van acht caramboles in zijn openingsbeurt. Het team gaat dankzij deze overwinning inmiddels riant op kop in de competitie.

In de dagcompetitie speelde koploper 't Ivoor 1 tegen Hart van Brabant. De Boxtelaren wonnen met ruim verschil. Fouad Hasbani, Jacques van Loon en Henk van Boxmeer speelden alle drie boven hun normale moyennes en wisten overtuigend hun partij te winnen. Peter Franken moest genoegen nemen met zeven punten. Team 5 verloor met 38-36 van NAL 5. Wim Bekkers en Gerard Eijkemans speelden hier beiden gelijk. André Vissers won zijn wedstrijd, terwijl Math Hendriks niet verder kwam dan zes punten.

MOEILIJKE TAAK

De biljarters van het eredivisieteam van 't Ivoor speelden in Apeldoorn tegen A1 Biljarts. Dit duel eindigde in een verdienstelijke 4-4. Daarmee werd weer een punt toegevoegd aan het totaal, waarmee de zesde plaats werd geconsolideerd.

Jack van Peer moest zijn meerdere erkennen in Martien van de Spoel. Uiteindelijk verloor hij met een klein verschil van slechts drie caramboles. Richard Berkelmans boekte een mooie zege op Addy Wienk, hij scoorde veertig caramboles in 33 beurten met een gemiddelde van 1,212. Voor Huub Wilkowski zat het spel niet mee. Hij verloor kansloos van Rudolph en maakte slechts 26 caramboles in 24 beurten, een moyenne van 1,083. Daardoor kwam de moeilijke taak om de eindstand weer in evenwicht te brengen op het conto van Marc Roofthooft. Hij speelde tegen Kay de Zwart en volbracht deze opdracht met verve. Roofthooft won in dertig beurten, met een moyenne van 1,333.


HANDBOOGSCHUTTER BEHAALT ZILVER

L'Union 2 bevestigt koppositie

In de laatste competitiewedstrijd indoor pakte het tweede team van handboogvereniging L'Union Liempde opnieuw de maximale punten. Over een afstand van achttien meter bevestigde de schutters hun status van koploper en regiokampioen in de A-klasse. Ze plaatsten zich daarmee rechtstreeks voor de rayonkampioenschappen in februari. Maikel van de Kerkhof veroverde in de eerste klasse compound individueel zilver. In de vijfde klasse recurve was het brons voor nestor Frans Vingerhoets.

Bij L'Union 2 was het scorebeeld als vanouds. Bert van der Wiel schoot een vlakke wedstrijd en kwam uit op een score van 276 punten. Eef Quinten deed niet veel voor hem onder en eindigde op 274 punten. Ook Johan Holsken behaalde een goed resultaat, met 264 punten. Hij bracht daarmee het teamtotaal op 814 punten, waarmee de volledige wedstrijdwinst van tien punten binnen werd gehaald.

L'Union 1 was dit keer niet in goeden doen. Erik van der Velden had een magere start, maar wist zich halverwege de wedstrijd enigszins te herpakken, waardoor hij zijn totaal op 269 punten bracht. Peter de Kroon startte goed, maar kreeg in de tweede serie een slechte pijl te verwerken. Hij strandde op 264 punten. Als derde teamlid presteerde Marieke Termeer naar behoren. Zij behaalde eveneens 264 punten. Vierde teamlid Karin van der Velden moest genoegen nemen met een score van 237 punten. Met een teamscore van 797 punten moesten de wedstrijdpunten gedeeld worden met De Rozenjagers uit Eerde. De tweede plaats van de Liempdse schutters kwam daarmee echter niet in gevaar.

ZILVER EN BRONS

Individueel zette Van de Kerkhof een goede score neer van 287 punten. Dat was genoeg om naaste belager Theo Passier uit Sint-Oedenrode van zich af te houden en het zilver in de eerste klasse compound op te eisen.

In de vijfde klasse recurve zette Lambrecht van der Mijden een mooi totaal neer van 233 punten, maar eremetaal bleef voor hem buiten bereik. Vingerhoets sleepte, ondanks een magere score van 225 punten, wel het brons binnen.


TS DEKKER SCOORT OP HAAGS TOERNOOI

Medailles voor taekwondoka's

Vier pupillen van Taekwondo School Dekker zijn dit weekend in de prijzen gevallen tijdens het zeventiende Open Haaglandentoernooi in Den Haag. Boxtelaar Ad Dekker toog in totaal met negen taekwondoka's, vier coaches en drie scheidsrechters naar de hoofdstad van Zuid-Holland.

Het niveau tijdens het toernooi was hoog en er namen 350 taekwondoka's uit binnen- en buitenland deel. In dat veld wist Linda Beekmans goud te veroveren op het onderdeel sparren. Tweede plaatsen waren er voor Rayaan Suhooli, Loubna Driouch en Kayleigh Belemans. De overige meegereisde pupillen van de Boxtelse taekwondoschool vielen net buiten de prijzen.

FOTO ONDER: De vier medaillewinnaars van Taekwondo School Dekker tonen trots hun gewonnen plakken. (Foto: Ad Dekker).