Afbeelding
Foto: Dorini's

DORIEN HABRAKEN DIT CARNAVALSSEIZOEN IN HAAR EENTJE OP PAD

Dorini's speelt Solonaise bij 3FM

RENS VAN DEN ELSEN

Het zorgde even voor wat verwarring bij radio-dj Rob Jansen van 3FM. Dorien Habraken uit Boxtel kwam in haar eentje de studio binnen, maar op haar carnavalsjas staat nog steeds De Dorini's. Meervoud dus, maar ze is alleen sinds Marlou van Griensven voor de zomer aangaf te stoppen bij het duo. Met haar nieuwe carnavalssingle Solonaise brengt Habraken een eerbetoon aan haar zangmaatje.

'Eerst was ik met z'n twee en dat was fijn. M'n maat ging altijd mee, een mooie tijd. Maar nu ben ik alleen en doe de solonaise', zingt de Boxtelse op haar nieuwe single. Deze heeft een Mexicaans tintje omdat de familie van Van Griensven daar vandaan komt. Habraken mist haar carnavalspartner wel, maar gaat het dit carnavalsseizoen op de diverse podia toch alleen proberen.

COMPETITIE

Met haar optreden op radiozender 3FM heeft ze haar eerste solosuccesje al te pakken. Dj Rob Jansen (in de zottenperiode ook bekend onder de artiestennaam Lamme Frans - red.) wil meer carnaval op de nationale radio en bedacht daarom in de aanloop naar het leutfeest een competitie. Iedere week kunnen luisteraars stemmen op drie carnavalsliedjes. De leukste act mag steeds aan het einde van de week het nummer live komen zingen in de studio en dingt mee naar de finale eind februari. Habraken wist de eerste week van de liedjescompetitie meteen te winnen en dus toog ze naar Hilversum.

Met haar optreden wilde ze duidelijk maken dat De Dorini's niet zijn gestopt. ,,Dat denken helaas nog best veel mensen, maar ik ga er ook dit jaar weer vol voor hoor, maar dan solo", zegt Habraken enthousiast.

FOTO ONDER: Dorien Habraken (midden met sjaal), de drie Mexicaantjes die haar vrijdag vergezelden en 3FM-dj en carnavalsliefhebber Rob Jansen. (Foto: De Dorini's).