Vondsten van de Markt sorteren in ArcheoHotspot

De archeologische vondsten die de afgelopen maanden zijn gevonden in bodem van de Markt in Boxtel, wordt zaterdag 1 december gesorteerd tijdens de bijeenkomst van ArcheoHotspot. In het Oertijdmuseum worden de vondsten schoongemaakt, bekeken en digitaal vastgelegd. De activiteit duurt van 10.00 tot 13.00 uur.

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de herinrichting van de Markt. Hierbij werd veel zand afgevoerd door de aannemer, die met de archeologiewerkgroep Boxtel-Liempde toestemming gaf dit zand voordat het afgevoerd werd te onderzoeken. Met een grote groep mensen van de werkgroep is hier intensief gezocht naar sporen uit het verleden. Er werden veel aardewerk, botmateriaal, muntjes, knoopjes en muntgewichtjes gevonden. De werkgroep is van plan de vondsten later te exposeren.

Wie zelf wat gevonden heeft en wil weten wat het is, kan hiervoor dagelijks terecht bij de ArcheoHotspot in het Oertijdmuseum. Daarnaast is er elke eerste zaterdag van de maand een activiteit. Kijk voor meer informatie op www.heemkundeboxtel.nl.


Voorzieningen Oost

De gemeente Boxtel roept inwoners van de wijk Oost op om mee te denken over welke voorzieningen en faciliteiten in de toekomst van belang zijn in de wijk. Hiervoor vindt vanavond, donderdag 29 november een bijeenkomst plaats in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Die begint om 19.00 uur.

Kerstmarkt Selissenwal

In de wijk Selissenwal vindt zaterdag 15 december weer de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Kinderen kunnen een rondje rijden in de arrenslee, meedoen aan sportactiviteiten in de parkeergarage van De Walnoot, er worden marshmallows geroosterd en er zijn kraampjes met allerlei producten. Op de kerstmarkt wordt tevens een wensboom opgetuigd. Ook aan een avondprogramma is gedacht, dat wordt verzorgd door vrijwilligers van het gemeenschapshuis.