Afbeelding
Foto: Bas Raaijmakers

JUDOCLUB LIEMPDE WINT IN OISTERWIJK

Fedde van Helvoort is kampioen op Sinttoernooi

De Liempdse Fedde van Helvoort wist tijdens het Sinterklaasjudotoernooi in sporthal De Leye in Oisterwijk zaterdag zijn vier wedstrijden te winnen. Hij kwam uit voor judoclub Liempde, samen nog vier andere judoka's. Uiteraard bracht de goedheiligman ook een bezoek aan dit sportevenement.

Uitblinker Fedde liet goed aanvallend judo zien en won zelfs met ippon. De meeste van zijn tegenstanders hadden weinig in te brengen, omdat hij bleef bewegen en aanvallen met een seoi otoshi (armworp) en een osoto gari (beenworp).

Judoka's Juan Schuurmans en Jens Kelders hadden niet helemaal hun dag. Er was weliswaar een stijgende lijn te zien, maar beiden verloren hun laatste partij slechts op beslissing van de scheidsrechter. Ze gingen met een vierde plaats en een chocoladeletter naar huis.

Gies van Erp en Jason van Berkel wonnen hun eerste partij met overmacht, maar konden in de andere wedstrijden geen verschil meer maken. Ze eindigden op een derde plaats.

Coach Bas Raaimakers genoot van alle Liempdse deelnemers.

MIKADO

Diezelfde middag werd door de Liempdse judoclub het mega-mikadospel gehouden bij cafe 't Huukske tijdens Liemt Lopt Uit. Dankzij Op Liemt Gemunt en de inwoners heeft de club een extra centje te besteden komend jaar.

Wie ook kennis wil maken met de judosport, kan op woensdag of donderdag een kijkje komen nemen in de gymzaal van basisschool De Oversteek aan de Dorpsstraat 28 in Liempde. Op beide dagen wordt tussen 18.30 en 21.00 uur getraind door diverse leeftijdsgroepen.

FOTO BOVEN: Fedde van Helvoort in actie voor Judoclub Liempde. Hij won al zijn wedstrijden met overmacht. (Foto: Bas Raaimakers).


Keira Kreijveld is oppermachtig

Judoka Keira Kreijveld (op de foto rechts), lid van Judoclub Liempde, heeft zondag in de klasse meisjes onder de 15 jaar, tot 48 kilogram, het nationaal toernooi Beek en Donk gewonnen.

Haar eerste partij was de zwaarste van de dag. Keira won de wedstrijd door met een flitsende overname een waza-ari te scoren, gevolgd door een houdgreep die ippon opleverde. Binnen dertig seconden besliste de jonge judoka haar tweede partij. Met een combinatie van verschillende worpen verraste ze haar tegenstander. Een vol ippon betekende de overwinning. Ook in de derde wedstrijd zegevierde Keira.

FOTO RECHTS: Keira staat trots met haar beker op het podium na haar overtuigende winst op het nationaal toernooi Beek en Donk. (Foto: Bas Raaimakers).


EERSTE DEEL CAFÉCOMPETITIE GESPEELD

Comsche Hoeve 1 sterk aan kop in biljartbond

De eerste helft van de librecompetitie voor clubteams van de Boxtelse Biljart Bond (BBB) is gespeeld. De statistieken melden dat er goed is gescoord, want het overgrote deel van de wedstrijden werd gewonnen met een bovengemiddelde score van twaalf punten. Geen enkele biljarter liet een of nul punten noteren en er waren acht spelers met drie punten en ook vijf personen met het minieme resultaat van twee punten.

Op dinsdag maakte De Comsche Hoeve in De Postiljon tegen 't Krijtje ruimschoots duidelijk dat de lijstaanvoerder op visite kwam. Vorige keer werd al met 46 punten gewonnen en nu zetten de gasten er nog eens 45 bij. Dat zijn de beste twee wedstrijdresultaten tot nu toe. Perry van Weert gaf het goede voorbeeld door fenomenaal te scoren in het driebanden en zijn match te winnen in 23 beurten. Toch waren er wel wat lichtpuntjes voor 't Krijtje. Nol Lips won zijn partij in slechts twintig beurten van René van Tongeren en Frans Beijssens speelde ook ver boven zijn gemiddelde, maar moest in 21 beurten zijn meerdere erkennen in Cor van der Steen. De eindscore was 34-45.

SPEKKOPER

Vorige week maandag speelden De Amateur 2 en Het Groene Laken 1 in 't Geveltje tegen elkaar. Drie van de vier wedstrijden werden royaal gewonnen door de thuisclub, maar door de zeer grote nederlaag (3-12) van John Aarts tegen Jo Bovens werden de bezoekers van deze avond toch spekkoper. Daar kon Theo Ossenblok met zijn driebandenoverwinning weinig meer aan veranderen, want 38 beurten waren daarvoor wel erg ruim bemeten. Uiteindelijk werd het 37-39.

In café De Kroeg behaalde De Amateur 1 donderdag zijn hoogste totaalscore van dit seizoen en overwon daarmee gastheer Het Groene Laken 2. De gewonnen partijen kwamen van de keu van John de Laat, Sebastiaan Verhofstad en Tim Driessen. Voor de thuisclub behaalde Kees Karssemakers de enige overwinning, zij het dat deze wederom werd bevochten in een ellenlange sessie van 38 beurten. De teams gingen met een stand van 29-41 uiteen.

PYRRUS

Vrijdagavond verheugde uitspelende club Uit de Kom zich op een fraaie eindoverwinning op zusterclub De Comsche Hoeve 2. Maar na de overwinning in het driebandenspel van Gerbrand Elissen op Henk Spooren met als wedstrijdresultaat 12-3 werd het optimisme ruw ontnomen. Spooren had nog nooit zo mager gescoord en hierdoor zou er weer een pyrrusoverwinning worden binnengehaald. Na drie gewonnen matches werden er zo weinig competitiepunten verworven dat daarmee geenszins is te concurreren met de bovenste teams in de ranglijst. Men moest genoegen nemen met een uitslag van 32-37.

Stand na zeven ronden: De Comsche Hoeve 1, 283 punten; De Comsche Hoeve 2, 268 punten en Uit de Kom, 263 punten.

Afbeelding