Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

STORMLOOP TIJDENS EENMALIGE UITVERKOOP LIEMPDSE WINKEL

'We repareerden zelfs kookpannen'

JOLEEN VAN ROOIJ

De kinderen Saris en niet te vergeten 'Ons Riek' (92) openden zaterdagochtend de deuren van het familiepand aan de Dorpsstraat. Dat deden zij om de overgebleven voorraad van de voormalige dorpswinkel een goede bestemming te kunnen geven. Maar vooral ook om samen met de inwoners herinneringen op te halen. Het bleek in alle opzichten een schot in de roos.

Iets na half tien stond de winkel al vol belangstellenden. ,,We telden op een gegeven moment ruim tweehonderd bezoekers die tegelijkertijd in de zaak rondsnuffelden en in gesprek gingen met elkaar. We hebben zaterdag op een respectvolle manier afscheid kunnen nemen van de winkel en hiermee voorkomen we dat de inboedel 'kil' in de bak van een opkoper belandt", legt Paul Saris uit.

UITSTEKENDE STAAT

Dat in de winkel destijds 'goei spul' werd verkocht, bleek toen meerdere klanten met hun oude BK-pan naar de winkel kwamen. ,,We hebben zelfs pannen kunnen repareren met een origineel schroefje of een nieuw handvat, maar de pannen zelf waren nog in uitstekende staat", lacht Saris. Voor de Liempdse inwoners was het vooral de historie die aan de winkel verbonden is. ,,De mensen hier zelf veel geweest zijn, die ons van oudsher kennen en weten hoe wij als gezin in en met de winkel geleefd hebben, deelden zaterdag veel herinneringen met ons. En 'Ons Riek' was er ook de hele dag bij om een praatje te maken met mensen die wilden Er zijn nog genoeg leuke retro spulletjes te koop, daarom gaan we op zaterdag 1 december om half tien voor de állerlaatste keer nog een keer open", aldus Saris.

FOTO ONDER: Piet van Rooij (midden) zoekt onder toeziend oog van de familie Saris naar oude paardenspullen. (Foto: Albert Stolwijk).