Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

GESLAAGD JUBILEUMCONCERT SMARTLAPPENKOOR IN DE SCHUIF

Gimmese Smart zingt het dak eraf

RENS VAN DEN ELSEN

Het wordt inhaken en meezingen, zeiden ze een tijdje terug in deze krant nog. En voorzitter Mieke Moonemans en vicevoorzitter Kees van den Bosch van het Gemondse koor Gimmese Smart kregen geen ongelijk. Vrijdag en zaterdag werd het 12,5-jarig jubileum van het koor gevierd in zaal De Schuif. ,,We kijken terug op twee zeer geslaagde avonden."

Het optreden bestond steeds uit twee delen. Voor de pauze kropen diverse koorleden in de huid van onder meer Jantje Koopmans of John de Bever. In de tweede helft kon het aanwezige publiek, ruim 140 man per avond, meezingen aan de hand van de tekst die op twee grote schermen verscheen. Een schot in de roos, volgens Moonemans, want iedereen deed mee.

Gimmese Smart klonk onder leiding van dirigent Sjaak de Punder en muzikaal begeleid door accordeonist Peter van der Donk en drummer Rob de Vaan als een klok. Dat merkte ook het publiek, aldus de voorzitter: ,,Zeker op vrijdagavond, toen er een wat ouder publiek was, werd er volop meezongen. Dat gebeurde op zaterdagavond ook wel, maar dan op een andere manier. Met de glazen in de lucht bijvoorbeeld."

FOTO ONDER: De (voornamelijk) vrouwelijke koorleden van Gimmese Smart gaven dit weekend 200 procent tijdens hun jubileumconcerten in zaal De Schuif. (Foto: Albert Stolwijk).