Afbeelding
Foto:

SFEERVOLLE MARKT ROND LIEMPDSEN HERD

Liempdenaren zijn klaar voor een warme winter

MARIËLLE WIJFFELAARS

Warme sjaals, allerlei soorten thee, lekkere hapjes en een goede fles wijn. Het zijn onmisbare dingen om de koude Nederlandse winters door te komen. De bezoekers van de Winterfair in Liempde zijn sinds zondag helemaal klaar voor de donkere dagen én voor het naderende kerstfeest. Het wordt een sfeervolle en hartverwarmende winter in Liempde.

Hoewel de meeste winterse markten in december worden gehouden, kiest de organisatie van de Liempdse Winterfair er bewust voor om het evenement in november te houden. De decembermaand is voor ondernemers vaak druk en ook voor bezoekers is er van alles te doen. ,,En de winter is eigenlijk ook al begonnen, want het is al best koud", vindt Claartje Zijlstra van de organisatie. ,,Vorig jaar was onze fair een groot succes en ook dit jaar waren er veel aanmeldingen. We hadden zelfs een wachtlijst! We willen vooral wat exclusieve (web)shops een kans geven zodat we echt iets unieks kunnen bieden."

THEE MET APFELSTRÜDEL

In D'n Liempdsen Herd is het al vanaf elf uur gezellig druk en snuffelen bezoekers naar de leukste kerstcadeautjes. ,,Een warme kop thee hoort helemaal bij het winterweer", vertelt Rianne Doornekamp van Theetuin 't Bakhuys. ,,Ik heb speciaal daarvoor mooie winterse theeën in mijn assortiment." Met namen als Kerstroyal en Apfelstrüdel kom je inderdaad meteen in de winterse sferen.

Bij de kiosk in het Concordiapark was een grote tent opgebouwd waar het om elf uur al écht winters rook naar glühwein. Thecla Engelen presenteerde hier haar keukenaccessoires en Mexicaans aardewerk. ,,Onze 'winechill' is echt een ideaal product", vertelt Engelen enthousiast. ,,Je legt het in de vriezer en doet hem vervolgens in de fles. Zo kun je wijn altijd koel serveren. Handig toch, tijdens het kerstdiner?"

KERSTKAARTEN

Ook voor de jongste bezoekers is er van alles te beleven tijdens de Winterfair. Boven een knetterend vuur mogen de kinderen marsmallows roosteren. ,,Echt lekker", vindt de vierjarige Evi. ,,Mijn grote zus Lize maakt ze voor mij. Ik ben nog te klein, maar ik kan ze wel al zelf opeten hoor!" De oudere jeugd vermaakt zich met het maken van foto's in een photobooth. Lachend poseren de kinderen in een winters decor, dat worden vast prachtige kerstkaarten...

KONINKLIJK BEZOEK

Om het feest helemaal compleet te maken, krijgt de Winterfair ook nog 'koninklijk' bezoek. Prins Joost d'n Echte en adjudant Tom van Ploegersland maken hun opwachting. Het duo hanteert als motto 'In Liemt gao g't vanêiges', iets wat volgens de organisatie perfect past bij de Winterfair. ,,Zoals we dit ook weer mooi voor elkaar hebben gekregen met steun van het hele dorp: dát is echt Liempde."

FOTO ONDER: Volop gezelligheid in D'n Liempdsen Herd tijdens de Winterfair. (Foto: Albert Stolwijk).