Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

SINTERKLAAS BEZOEKT LENNISHEUVEL

'Kijk eens naar al die blije kinderen'

Hij mocht plaatsnemen in een prachtige koets die werd voortgetrokken door twee paarden. En hij werd begeleid door zo'n twintig muzikanten. Sinterklaas bezocht zondag de kinderen in Lennisheuvel. Samen met zijn pieten bezorgde hij, na een optocht door het dorp, de jeugd en hun ouders een mooie middag in gemeenschapshuis Orion.


LINDA VAN DE WIEL

Hoewel het buiten koud was, leek heel Lennisheuvel uitgelopen om in optocht met de Sint door het pittoreske dorp te lopen. Vooraan liep hulpsinterklaas Roel. ,,Ik ben niet de echte Sinterklaas hoor", zei de zesjarige. ,,Maar ik ben wel fan omdat hij iedereen cadeautjes geeft. Dat wil ik ook. Later word ik daarom de échte Sinterklaas." De goedheiligman zelf voelde zich intussen als een vis in het water in het kleine dorp. ,,Het doet me elk jaar weer deugd om in het mooie Lennisheuvel te komen. Kijk maar eens naar al die blije kinderen", glunderde hij.

VIS IN HET WATER

Het jaarlijkse Sinterklaasfeest wordt georganiseerd door een viertal actieve inwoners, waaronder Lisette Kuppens. ,,De kracht van dit feest is dat het kleinschalig is. Wij kennen ieder kind. En alle kinderen tot groep 6 krijgen een cadeautje." Kuppens en haar kompanen gaan hiervoor langs bij de bewoners van het dorp. Op deze manier wordt het Sinterklaasfeest gefinancierd voor én door de bewoners. ,,Het is elk jaar wel veel werk om deze middag en de vele andere activiteiten te organiseren. Als mensen interesse hebben zich aan te melden, zijn ze welkom."

DANSPIET

Een aantal pieten liep in polonaise op de klanken van 'Zie ginds komt de stoomboot', die muzikanten van fanfare Sint-Arnoldus en de Beyerslandkapel vertolkten. De zevenjarige Ruben stond genietend tussen de andere hulppieten en -sinten. ,,Sinterklaas komt nu uit de koets", legde hij uit. ,,Hij gaat dan door naar de Orion, maar zojuist was er een optocht. Ik loop elk jaar mee. En zo meteen ontmoet ik Sinterklaas!"

Deze ontmoeting vond plaats in het gemeenschapshuis, dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot kinderparadijs. Met een speelhoek voor de allerkleinsten, een snoep- en ranjabar én een verlichte dansvloer vermaakten de kinderen zich prima. Demy (5) danste samen met haar twee vriendinnetjes terwijl ze haar zojuist gescoorde pepernoten door drieën deelde. ,,Ik vind het leuk om Sinterklaas te ontmoeten. Ik heb een mooie tekening van een eenhoorn voor hem gemaakt", zei ze. ,,Maar ik ben geen knutselpiet hoor. Ik ben danspiet, kijk maar!"

FOTO'S BOVEN: Lennisheuvel kende zondag veel hulppieten en -sinterklazen tijdens de jaarlijkse intocht en feestmiddag van de goedheiligman. (Foto's: Albert Stolwijk).


Afbeelding
Afbeelding