EERSTE ZONDAG VAN DE ADVENT • 1-8 DECEMBER

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel, tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk, tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde, tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via telefoonnummer (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer dat voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Advent. Dit weekend, op de eerste zondag van de advent, begint liturgisch C-jaar.

* Bisschoppelijke Adventsactie. Duizenden Nederlanders zetten zich belangeloos in voor hun medemensen elders in de wereld. Zij voelen zich geroepen om in actie te komen. De Adventsactie geeft deze vrijwilligers een steuntje in de rug: kleinschalig, doordacht en toegewijd, onder het motto: groot denken, klein doen. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan ontwikkelingshulp in Burkina Faso.

* Agenda pastoraal centrum. Maandag 19.00 lotgenotengroep Klim-Op. Donderdag 6 december 20.00 bestuursvergadering Heilig Hartparochie.

* Liturgische kalender. Maandag Franciscus Xaverius, priester; vrijdag Ambrosius, bisschop en kerkleraar.

* Zondagsliturgie. Op de eerste zondag van de advent luidt het motto: Gerechtigheid. Wanneer is alles nu eens gewoon 'goed'? Wanneer is te constateren dat er een einde komt aan alle oorlogen, ruzies, disharmonie, noem verder maar op? Dit verlangen naar voltooiing zit in ieder mens. Mensen erkennen en weten ook dat ze hiernaar toe moeten werken. Hoe? Door het doen van de juiste dingen. Door gerechtigheid. Door er voor te zorgen met elkaar op een juiste en evenwichtige manier op te bouwen en daarin ieder betrekken, met name de meest kwetsbaren. Dan is er nog veel te doen! En de drive blijft: richten op de voltooiing.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie is Wil Doyen (71) overleden. Moge hij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis; 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor en gilde-eer. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Het Sint-Petruskoor vertolkt de vaste gezangen uit de Missa XVII in Dominicus Adventus et Quadragesimae. Orgelprogramma: Bach, Nun komm, der Heiden Heiland; Bach, Fantasia in C-dur; Tomlinson, Andante semplice; Bach, Praelidum in e-moll.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Toon v.d. Mijden en ouders De Punder-Leijten (jgt); Ruud Corbey.

ZONDAG 09.00 overl. ouders Wagenaars-Endstra (jgt); Rianne en Jolanda Hulsen (jgt); Piet v.d. Loo (mgd); Ans Verhoof- v.d. Langenberg (mgd). 10.30 Net Sterke (mgd); overl. ouders De Bresser-Scheutjens (mgd); Gé en Ria Kools- v.d. Weijst (verj); Annie v. Rooij-Muurlink.

MAANDAG 09.00 alle parochianen.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 Jan v. Assen (jgt).

MEDEDELINGEN

* Misintenties kerstdagen. De parochie verzoekt vriendelijk maar dringend om zo spoedig mogelijk de misintenties voor de kerstdagen en de jaarwisseling op te geven, zodat ze tijdig en correct verwerkt kunnen worden. Voor publicatie in Brabants Centrum dienen deze uiterlijk op zondag 9 december, maar liever al eerder bij het parochiesecretariaat binnen te zijn. Speciale enveloppen om missen op te geven voor Kerstmis liggen achter in de kerk. Deze kunt ingevuld en met 12 euro ingesloten gedeponeerd worden in de brievenbus van het pastoraal centrum.

* Ziekenbezoek. De werkgroep Aandacht voor zieken van de Heilig Hartparochie is op zoek naar vrijwilligers die zich willen aansluiten. De leden bezoeken zieken, maken een praatje, onderhouden contact en nemen soms iets mee. Wie belangstelling heft, kan zich dagelijks tussen 09.00 en 12.00 aanmelden bij het parochiesecretariaat (zie boven).

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies van Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat.

* Misintenties. Wie een misintentie à 12 euro op wil geven, kan de enveloppe gebruiken die hiervoor achter in de kerk klaar ligt. Vermeld daarop de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden. Tevens eigen naam en adres vermelden. De enveloppe twee weken van tevoren op Duinendaal 2 in de brievenbus deponeren, zodat de intentie vermeld kan worden in de kerkberichten in Brabants Centrum.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 kindermis met kapelaan Geoffrey de Jong als voorganger en predikant. De gezangen worden verzorgd door het Sint-Janskoor. Intenties voor Maria v.d. Biggelaar-Verhoeven (jgt); Corrie v. Acht- v. Lieshout (mgd); Oda Saris-Verhoeven (mgd); Wim v. Abeelen (verj); Frans de Wert en overleden familie.

WOENSDAG 09.00 stille mis in de sacristie; voorganger Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de sacristie; voorganger Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Overlijden. Maandag 3 december neemt de parochie om 10.30 uur in de kerk afscheid van Cor van Dijk (86), waarna aansluitend de begrafenis plaatsvindt op het kerkhof van Liempde. Dat hij moge rusten in de Vrede van de Heer.

* Welkom in 'De Ontmoeting'. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 is het open huis in het contactpunt nabij dienstencentrum De Kloosterhof.

* Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam (67 22 15) en/of De Zonnebloem Liempde, telefoonnummer 06-24 61 44 30.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Toon v.d. Linden (mgd); Riek Oomen- v. Hooft (verj); overl. ouders Van Baast- v. Kempen; Kees v. Dooremalen (verj); Gerard v.d. Heijden; overl. ouders Van der Heijden- v. Beljouw; overl. ouders Schraven-Schimmel en Liesbeth, Bernadeth en Hans; Cor de Rooij.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Zaterdag 8 december 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Vrijdag 14 december kerstviering KBO voor de wijk Lennisheuvel in gemeenschapshuis Orion.

* Misintenties. Intenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot en met 11.30.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Misintenties: Wim en Annie v.d. Bogaart; overl. ouders Van den Bogaart- v. Kessel, Theo en Jos; Jos en Anna v. Esch- Dieden (jgt); parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het weten aan Nelly Schevers, telefoon 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger pastor C. van Beurden. Misintenties voor Bertha v. Kasteren- v.d. Besselaar; Wim Schellekens; Marie Verhagen-Versantvoort; Thea v. Esch- Groenendaal (Sint-Nicolaascomité); Elly Poirters-Hoezen (Sint-Nicolaascomité); An v.d. Steen- de Koning (sterfdag) en alle overl. fam. Van der Steen en De Koning.

DINSDAG 19.00 vespers.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst op eerste advent. Voorganger is predikant Corrie Terlouw, organist Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er korte Paks, zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in De Schakel. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij koffie, thee en limonade.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Website. Uitgebreide informatie is ook te vinden in het kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.

Boxtel

Herbergviering

In de kapel van het Wereldhuis aan de Achterberghstraat in Boxtel is vrijdag 7 december weer een herbergviering. Hierin staan verhalen uit de Schrift centraal. Er wordt gebeden, gezongen en gemediteerd in de sfeer van Taizé. Het thema is Groeien naar het Licht. De viering begint om 19.00 uur en iedereen is welkom, ook bij het informeel samenzijn na afloop.