SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES Foto: Henk van Weert

Aldi en 040FIT! zijn er samen bijna uit

Sportschool 040FIT! en supermarkt Aldi hebben een principe-akkoord bereikt. Dat bevestigde woordvoerder Ralph Zomer van het fitnesscentrum vanmorgen. Hij wacht alleen nog op een handtekening van het Duitse hoofdkantoor. Er is al een nieuwe, grotere locatie in Boxtel gevonden waar de sportschool terecht kan. De exacte plek wil Zomer echter nog niet bekendmaken voor hij het contract ondertekend terug heeft. Aldi wil graag per 1 februari over het pand beschikken.

De Duitse supermarktketen wil al langer graag een nieuwe winkel bouwen op de locatie van het fitnesscentrum aan Fellenoord. Hiervoor heeft de gemeente Boxtel in april van dit jaar ook een vergunning afgegeven. 040FIT! heeft zich lange tijd flink verzet tegen de wens van Aldi, omdat zij alleen wilde vertrekken als er een geschikte locatie werd aangeboden. Uit de gesprekken die beide partijen in de zomer van 2017 voerden werd geen fatsoenlijke oplossing geboden, maar die is er nu dus wel gekomen.

Aldi wil op de plek van het oude postsorteercentrum bij de rotonde aan Fellenoord graag een nieuwe, grotere winkel bouwen en de beide zaken die de keten nu heeft in winkelcentrum Oosterhof en aan Kapelweg daarin samenvoegen.

FOTO BOVEN: Het pand aan Fellenoord in Boxtel waar supermarktketen Aldi al een tijdje op aast. Nu zit sportschool 040FIT! hier nog gevestigd. Zij wacht nog op een handtekening. (Foto: Henk van Weert).