Afbeelding
Foto: Pål Jansen

What's Up, Ries?

Het voorleesuurtje in Bibliotheek Boxtel stond gistermiddag helemaal in het teken van, hoe kan het ook anders, Sinterklaas. Medewerker Merle de Korte van de bieb las voor uit het boek 'Hoe komt het dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft?' van auteur Annemieke Pecht. Enkele tientallen jeugdige luisteraars en Sinterklaasfans leenden hun oren, maar schoven regelmatig ook ongeduldig heen en weer: ze mochten ook hun schoen zetten. Onder hen de vierjarige Ries van Meersbergen.

Wat zit er in je schoentje? ,,Ik moet nog uitpakken", zegt Ries tegen de ongeduldige verslaggever. ,,Een boekje", ziet hij uiteindelijk verschijnen. Moeder Manon vult aan: ,,Een muziekboekje."

O wat leuk. En wat is je favoriete Sinterklaasliedje? ,,Weet ik eigenlijk niet", zegt Ries. ,,Sinterklaas Kapoentje?", vraagt Manon. ,,Nee", zegt Ries resoluut. ,,Zie ginds komt de stoomboot", besluit hij.

Je hebt nu je schoen gezet. Maar is dat het enige cadeautje dat je wilt hebben van Sinterklaas? Of heb je nog meer op je wensenlijstje staan? ,,Uhm, ik wil nog een tractor. Dat is leuk, want die is heel erg groot. En er moet een aanhanger aan zitten."

Het verhaal waar Ries over werd voorgelezen, ging over Stinkie, een hond die een verloren pantoffel van Sinterklaas had gevonden. Voorheen kon hij nooit zijn schoen zetten, want die had hij als viervoeter natuurlijk niet. Na het zetten van de slof, mocht hij uiteindelijk blijven in het huis van de goedheiligman. Maar wel op één voorwaarde...

Je bent net voorgelezen door juffrouw Merle. Vond je het een leuk Sinterklaasverhaal? ,,Ja!"
En weet je nog wat er precies mis was met Stinkie? ,, Hij stonk..." Ries grijnst. ,,Naar poep!" En dus moest Stinkie eerst in bad...

FOTO RECHTS: Ries van Meersbergen werd samen met twintig andere kinderen in de bibliotheek aan de Burgakker voorgelezen uit het boek 'Hoe komt het dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft'. Iedereen mocht ook een schoen zetten en al na het voorlezen waren die gevuld met presentjes en pepernoten. (Foto: Pål Jansen).