Extra inloopuur voor vrijwilligers in de bibliotheek

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern houdt iedere maandag een extra inloopspreekuur in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gaat om een proef die tot en met januari duurt en bedoeld is voor mensen die interesse hebben om vrijwilligerswerk te doen.

Het spreekuur vindt iedere maandag tussen 10.00 en 12.00 uur plaats. Dan kunnen geïnteresseerden advies inwinnen over het vrijwilligerswerk dat in de omgeving plaatsvindt. Alleen op de maandagen 24 en 31 oktober vervalt het spreekuur vanwege de kerstvakantie.

Het Vrijwilligerssteunpunt in Sint-Ursula (Baroniestraat) is buiten deze proef volgens reguliere tijden ook open: van dinsdag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur. Telefonisch bereikbaar via (0411) 65 58 99 (vragen naar het steunpunt) of e-mail: vwsboxtel@contourdetwern.nl. Vacatures zijn te vinden op de website www.contourdetwern.nl/Boxtel.


Worstenbrood maken met kok en voedingsexpert

Stichting Met Je Hart nodigt kwetsbare senioren uit om donderdag 29 november tussen 11.00 en 13.00 uur worstenbroodjes te maken in restaurant De Waag. Dat gebeurt met televisiekok Pierre Wind en Phyllis den Brok, expert op het gebied van voedsel in relatie tot zelfredzaamheid onder ouderen.

Op 29 november organiseren vrijwel alle Brabantse gemeenten waar de stichting actief is, een ontmoeting voor een aantal ouderen die zelf aan de slag gaat met het klaarmaken van het eten. Ook de betreffende Brabantse burgemeesters zijn uitgenodigd. Het bakken van de broodjes gebeurt tevens in het kader van We Are Food, een initiatief van provincie Noord-Brabant en Agrifood Capital waarbij maandelijks een voedselthema centraal staat. Ook sluit het goed aan op de restaurantcampagne Eet met je hart. In Boxtel doen negentien restaurants mee. Zij doneren met hun gasten één euro per tafelrekening aan de stichting. Deelnemende horecabedrijven staan op www.metjehart.nl/restaurants.