Van links naar rechts: graaf Jari van Aarle, hofnar Esther Groenland en rentmeester Koen Pouwels van carnavalsclub De Vivantjes. (Foto: De Vivantjes).
Van links naar rechts: graaf Jari van Aarle, hofnar Esther Groenland en rentmeester Koen Pouwels van carnavalsclub De Vivantjes. (Foto: De Vivantjes). Foto: De Vivantjes

LIEMPDSE CARNAVALSVERENIGING KIEST NIEUWE GRAAF

Vivantjes schuift graaf Jari naar voren

Carnavalsvereniging De Vivantjes heeft Jari van van Aarle (18) naar voren geschoven als nieuwe graaf. Hoewel hij in Oeteldonk is geboren, woont graaf Jari al zijn hele leven in Ploegersland. Tijdens de carnaval wordt hij bijgestaan door rentmeester Koen Pouwels en hofnar Esther Groenland.

De jonge graaf Jari hoopt dit jaar op het Jacob-Roelandslyceum te slagen voor zijn vwo-examen om daarna lessen te volgen op Tilburg University. De graaf is al regelmatig te vinden in café D'n Durpsherberg; soms achter en soms aan de bar.

Ook acteert de graaf in de kelderklasse bij voetbalvereniging DVG en is hij daar heer en meester tijdens de derde helft. Carnaval vieren is Jari met de paplepel ingegeven. Vader Tom is muzikaal leider van hofkapel De Kromploegers, moeder Rianne van den Heuvel zet zich al jaren in voor fanfare Concordia en was lange tijd actief voor de Jeugzittingsavonden. Gezien zijn muzikale roots, is het niet vreemd dat Jari ook lid is van Concordia.

SPORTSCHOOL

Rentmeester Koen is ook zo'n muziekfanaat. De 22-jarige Ploeger, afgestudeerd aan mbo-school SintLucas met de studie 'game art', is net als de graaf lid van de slagwerkgroep van Concordia. Sinds een paar jaar speelt hij bovendien in De Kromploegers en geeft hij regelmatig muzikale workshops. Om tijdens carnaval graaf Jari topfit bij te kunnen staan, is de Liempdenaar al ruim een halfjaar in de sportschool met halters en kettlebells in de weer. Het heffen van een bierglas moet dus geen probleem zijn.

Hoewel ze is geboren in Papgat (Sint-Oedenrode), woont hofnar Esther inmiddels alweer tien jaar in Liempde. Sindsdien is zij ook lid van De Vivantjes. Naast alle tijd die ze investeert in haar twee dochters Zoë en Diede, werkt ze bij kinderdagverblijf De Kindertuin als pedagogisch medewerkster. Daarnaast draagt de hofnar haar steentje bij in de jeugdcommissie van De Ploegers. Ook beoefent ze graag karaoke samen met zus Marleen en geeft ze daarvan bijna wekelijks een demonstratie bij De Vivantjes. Vooral is Esther het liefst daar waar het gezellig is. Omdat met haar erbij elk feestje leuk wordt, vormde zij een logische keuze om graaf Jari als nar bij te staan, aldus De Vivantjes.