Prijzenpakket voor bezoekers jubileumprom

Tijdens jubileumprom The Sound of Boxtel werd ook de Bokselse Muziekkwis gespeeld. Onder de 55 goede inzendingen zijn drie prijzenpakketten verdeeld. De gelukkige winnaars zijn Els van den Biggelaar, Femke Boeren en Thom van den Broek. Met hen wordt contact opgenomen om de prijs in ontvangst te nemen.

Diverse sponsors stelden artikelen beschikbaar voor de drie prijzenpakketten die de Gildenbonds- en Boxtel's Harmonie uitdelen. Ook stichting Brabants Centrum deed dat: vier mensen zijn in 2019 een jaar lang gratis lid van de stichting en ontvangen wekelijks de papieren (donderdag) én digitale krant (dinsdag en donderdag).


Jas de Keistamper feliciteert beide harmonieën

Een van de ruim zevenhonderd bezoekers aan The Sound of Boxtel was reus Jas de Keistamper. En waar de plaatselijke stratenmakersgigant verschijnt, verheft hij meestal ook zijn stem. Ook in sporthal De Braken was dat het geval.

Natuurlijk feliciteerde Jas mede namens Hanne mî de Moor de twee jubilerende harmonieën. De reus kwam van achter zijn grote donkere wolk tevoorschijn omdat de samengevoegde orkesten ook hem in het zonnetje zetten. Dat deden ze met een Brobdingnag, een deel uit Gulliver's Travels van Bert Appermont. Daarvoor liet de Belgische componist zich inspireren op het gelijknamige reuzenland uit de verhalenbundel van Jonathan Swift.

Verbaasd was Jas over de afwezigheid van een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur. Cultuurwethouder Marusjka Lestrade moest op het laatste moment verstek laten gaan vanwege ziekte. ,,En burgemister Buijs kon ôk al nie? Die hettut natuurlijk te druk mî koffers pakke... Hij zal toch nie teleurgesteld naor Oosterhout vertrekke umdèttie vurrig jaor dirigeerwedstrijd Maestro nie won?"