Luc van Eijndhoven (midden), die uitkomt voor zwemclub PSV, won twee keer goud: met de estafetteploeg en op de 1.500 meter. (Foto: Chantal van Eijndhoven).
Luc van Eijndhoven (midden), die uitkomt voor zwemclub PSV, won twee keer goud: met de estafetteploeg en op de 1.500 meter. (Foto: Chantal van Eijndhoven). Foto: Chantal van Eijndhoven

LUC VAN EIJNDHOVEN PRESTEERT OPNIEUW

Boxtels zwemtalent pakt twee Brabantse titels

Boxtels zwemtalent Luc van Eijndhoven, sinds dit seizoen lid van zwemvereniging PSV in Eindhoven, heeft afgelopen weekeinde puike prestaties geleverd tijdens de Brabantse winterkampioenschappen in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion.

Zaterdag pakte hij met de estafetteploeg de titel tijdens de 4 keer 200 meter vrije slag. Daarvoor won Van Eijndhoven al een zilveren plak op de 200 meter rugcrawl én zwom hij een persoonlijk record tijdens de 200 meter wisselslag.

Daags erna streed de zwemmer in een spannende finale om het goud op de 1.500 meter vrije slag. Van Eijndhoven lag na een paar honderd meter nog een halve baanlengte achter, maar slag na slag haalde hij de koploper in. Op de allerlaatste meters versloeg hij de tegenstander met een haarlengte verschil: 0,13 seconden.

Alsof hij nog niet moe was, knokte Van Eijndhoven zich op de 100 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag naar persoonlijke records en pakte hij met de estafetteploeg zilver tijdens de 4 keer 100 meter wisselslag. Zaterdag 24 en zondag 25 november kan Van Eijndhoven opnieuw prestaties leveren; dan is het laatste weekend van de Brabantse kampioenschappen.