De goedheiligman schudde zaterdag tal van handjes en stond ontzettend veel kinderen te woord. Hij had zichtbaar veel plezier in het weerzien met de Boxtelse jeugd. (Foto: Peter de Koning).
De goedheiligman schudde zaterdag tal van handjes en stond ontzettend veel kinderen te woord. Hij had zichtbaar veel plezier in het weerzien met de Boxtelse jeugd. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

In gesprek met Sinterklaas

Ze hebben er weer maanden op moeten wachten, de honderden opgetogen kinderen die Sinterklaas inhaalden bij de Zwaanse Brug in Boxtel. Maar de goedheiligman is er weer, samen met ontelbaar veel Pieten. Daar is hij zelf ook erg blij mee, vertelde hij zondag…

Sinterklaas, wat fijn dat u er weer bent. Bent u een beetje bijgekomen van alle drukte rondom de intocht in Zaandijk? ,,Jazeker, ik voel me superfit. Gisteren was natuurlijk een erg drukke en bijzondere dag, maar gelukkig heb ik heerlijk geslapen."

U verblijft inderdaad weer op kasteel Stapelen. Hoe bevalt het u op deze prachtige locatie? ,,Ik vind het heel fijn hier. Het kasteel wordt verbouwd en ik slaap daarom beneden dit jaar. Het is fijn niet meer de trap op te hoeven nadat ik 's nachts schoencadeautjes rondgebracht heb. In Spanje woon ik ook gelijkvloers dus ik ben het gewend."

De kinderen mogen u ook dit jaar weer komen bezoeken in kasteel Stapelen. Wat vindt u daarvan? ,,Daar heb ik ontzettend veel zin in. Ik vind Boxtel met de Dommel en dit prachtige kasteel een heel speciale plek. En er wonen hier alleen maar lieve kindjes."

Heeft u nog een tip voor de kinderen die u komen bezoeken tijdens Stapel op Sint? ,,Geniet van alle leuke activiteiten die er te doen zijn. En lieve kinderen, leer alle Sinterklaasliedjes uit het hoofd. Dat vind ik zo gezellig…"