Afbeelding
Foto: Hans Verberk

TAFELTENNISSERS VERRASSEN MET RUIME OVERWINNING OP KLUIS

Taverbo stijgt twee plekken

Het seizoen loopt een stuk stroever dan gehoopt voor Taverbo-Sabo 1. In speelronde acht vecht het team op plaats vijf tegen degradatie. Het gat naar de teams hoger op de ranglijst is echter minimaal: het verschil met de nummer 2 is slechts drie punten. Zaterdag stegen de Boxtelse tafeltennissers twee plekken door een 8-2 overwinning.

Kluis 1 heeft een aantal toppers in de gelederen. De ploeg uit Sittard-Geleen staat fier bovenaan in de poule en is al zo goed als kampioen. Het bezoekende team bestond dit keer uit Michel Sijstermans, Sandra Timmermans en Azad Gamzajev. Taverbo speelde met Marlotte Staps, Michel Sperling en Amber van de Velde.

ONGEKEND

Staps kwam ijzersterk uit de startblokken en pakte gelijk de voorsprong. In de derde game leek Sijstermans terug te komen, maar Staps kon deze toch met 12-10 naar zich toetrekken en zette Taverbo op voorsprong. Sperling kwam niet in de problemen tegen Timmermans en in mum van tijd was het 2-0. In een gelijkopgaande wedstrijd tussen Van de Velde en Gamzajev was het toch uiteindelijk de laatste die de overwinning pakte.

DIEP

Daarna stoomden de Boxtelse tafeltennissers door. In het dubbelspel van Staps/Sperling tegen Sijstermans/Timmermans werd een 2-0 voorsprong snel omgebogen tot 2-2, maar was het toch Taverbo die de beslissende set naar zich toetrok. Ook Sperling wist het Sijstermans erg lastig te maken in het daaropvolgende enkelspel. In deze wedstrijd viel diep in de vijfde set de beslissing in het voordeel van Taverbo, met een ongekende 4-1 tussenstand als resultaat.

MOMENTUM

De Boxtelaren hielden het momentum met overwinningen van Staps op Gamzajev en van Van de Velde op Timmermans. Ook Sperling wist met minimaal verschil van Gamzajev te winnen. Sijstermans was duidelijk niet van plan om ook zijn derde wedstrijd van de dag te verliezen en pakte ondanks goed tegenspel van Van de Velde het tweede puntje voor Kluis. In de slotpartij van de dag maakte Timmermans het Staps nog behoorlijk lastig, maar na een 1-1 tussenstand was het verzet gebroken en de speelster van Taverbo 8-2.

Ook de jeugd van Taverbo-Sabo kwam dit weekend in actie. Lees het verslag hiervan op pagina 30.

FOTO BOVEN: Amber van de Velde van Taverbo-Sabo 1 aan de bal in haar wedstrijd tegen TTV Kluis 1. (Foto: Hans Verberk).


ERVAREN BOXTELAREN PAKKEN NIJMEEGSE STUDENTEN IN

Rugbyers Ducks te sterk voor Obelix

De rugbyers van Ducks/Oysters gingen de uitwedstrijd tegen Obelix in met de wetenschap dat de gastheer ook nog maar één keer had verloren. Bovendien speelde de studentenploeg in Nijmegen op kunstgras: het zorgde voor spanning bij de Boxtelaren hoe dit zou uitpakken.

Al vlug bleek dat het wel snor zat met de vorm van Ducks. De combinatieploeg uit Boxtel en Oisterwijk bepaalde meestal het spel en liet zien dat het een steeds beter ingespeeld team wordt. Obelix kwam snel op achterstand en zou die ook niet meer in kunnen halen. Doordat Ducks met enige regelmaat scoorde, liepen de studenten uit Nijmegen voortdurend achter de feiten aan. De voorsprong van de Boxtelaren kwam geen moment in gevaar. Man van de dag werd Niels van der Heijden. Deze lijnspeler is een van de jeugdleden die dit seizoen de overstap maakte naar de senioren. Hij zorgt er mede voor dat Ducks/Oysters een goede mix is van jonge talenten in combinatie met ervaren spelers. Het blijkt een succesformule: momenteel staat de ploeg op een puike tweede plaats in de competitie.

Zondag 25 november kan Ducks zelfs de eerste plaats opeisen. Dan moet er wel worden gewonnen van het nog ongeslagen Wasps, ook uit Nijmegen. Hierna volgt nog een wedstrijd tegen Octopus uit Uden. Daarna zit de eerste helft van de competitie erop en gaat de bovenste helft van de ranglijst strijden om het kampioenschap, de zogeheten play-offs. Inmiddels hebben de rugbyers uit Boxtel genoeg punten verzameld om hieraan mee te mogen doen.

De kick-off tegen Wasps wordt zondag in Oisterwijk om 11.30 uur verricht.

Uitslag zaterdag 17 november

Jun.: Oysters Oisterwijk - Ducks/RCE        36-48

Uitslag zondag 18 november

Sen.: Obelix Nijmegen - Ducks/Oysters        19-40

Programma zaterdag 24 november

Benjamins: toernooi Bemmel        10.00

Mini's: toernooi Amersfoort        10.00

Cubs: trainen (Boxtel)        09.45

Jun.: Ducks/RCE - Roosendaal (ehv)        12.00

Programma zondag 25 november (O'wijk)

Sen.: Ducks/Oysters - Wasps Nijmegen        11.30


BOXTELSE HANDBALSTERS WINNEN MOEIZAAM

HCB '92 boekt zwaarbevochten zege op KPJ

Na een spannend duel trokken de handbalsters van HBC '92 thuis aan het langste eind tegen KPJ Beek en Donk: 12-11. De openingsgoal van de wedstrijd werd gemaakt door de bezoekers. Al snel daarna kreeg HCB '92 een vrije worp mee. Annemarie Sens draaide knap weg uit de muur en wist zo 1-1 op het scorebord te zetten.

Daarna passeerde Beek en Donk twee keer de Boxtelse verdediging. Ook de volgende goal van de thuisploeg kwam op naam van Sens. Het was goed te merken dat de twee teams erg aan elkaar gewaagd waren. KPJ scoorde na een uitbraak zijn vierde goal en bracht de stand op 3-4. Door een voorzet van Mandy van Abeelen, kon ook Gitte Vanhout een goal maken. Ook de bezoekers konden nogmaals scoren. HCB '92 wist een slim tegenoffensief te starten, dat door Lieke van Rooij werd afgerond. Het was Van Abeelen die de ruststand bepaalde, nadat ze inliep en vrij voor de goal uitkwam. De ploegen pauzeerden met een 7-6 stand.

GOED AANPAKKEN

Na enkele tips van coach Mirjam van Weert gingen de Boxtelse vrouwen er vol voor. Hèlen Berkelmans draaide zich knap weg en scoorde de eerste goal in de tweede helft. Toch kwam KPJ snel terug, maar Sens pakte daarna weer de voorsprong. Bij een kans van Beek en Donk raakte de verdediging de bal nog aan, maar toch belandde de bal in het net.

Daarna had Van Abeelen de smaak te pakken en scoort maar liefst twee keer. Door goed aanpakken aan de kant van Boxtel kreeg Beek en Donk een penalty mee, maar deze werd gemist. Daarna scoorde Van Abeelen nogmaals, nadat ze vanaf de cirkel weg draaide. De laatste goal van de wedstrijd werd gemaakt door KPJ. Desondanks gaf HCB '92 de winst niet uit handen.

Uitslagen zaterdag 17 november

HCB '92 D1 - Witte Ster D1         7-24

HCB '92 DB1 - Swift DB1         5-22

Uitslagen zondag 18 november

Zephyr/HCB '92 HB1 - Bergeijk HB1         4-29

HCB '92 DS1 - KPJ Beek&Donk DS1         12-11

Aristos/HCB HS2 - Oranje Wit HS2         37-25

Programma zaterdag 24 november

Elshout D1 - HCB '92 D1         09.45

Elshout DS3 - HCB '92 DS1         20.30

Habo'95 E1 - HCB '92 E1         10.00

Aristos HB1 - Zephyr/HCB '92 HB1         16.00

Programma zondag 25 november

Elshout DB1 - HCB '92 DB1         10.00

Aristos/HCB '92 HS2 - Saturnus HS2         16.30