'T IVOOR PAKT VAAK DE OVERWINNING

Veel mooie moyennes bij Boxtelse biljartclub

Team 1 van biljartvereniging 't Ivoor boekte afgelopen week een nipte overwinning op bezoek bij koploper Krijt op Tijd 1: 22-23. De Boxtelse biljarters wonnen maar één partij, maar dat was wel een prachtige zege. Peter van Giersbergen denderde over zijn tegenstander heen door zijn vereiste tachtig caramboles te volbrengen in slechts twaalf beurten met een moyenne van 6,66. De opponent liet hij achter met slechts twee punten. Zijn teamleden Chris Fasseur en Fouad Hasbani waren kansloos in hun partijen.

Vorige week haalde team 2 nog de volle score, maar nu liet het te veel punten liggen tegen De Uitdaging 1: 28-23. Alleen Theo van Dongen bleef in deze strijd overeind door zijn winstpartij. Ad van Os en Henk van Boxmeer konden niet overtuigen. Team 4 leek de weg volledig kwijt te zijn. Het ging met 16–30 zwaar onderuit tegen koploper D'n Hoek 1. Fons van Loon, Willem Witte en Theodoor van Leeuwen hadden totaal geen verweer.

VOLKOMEN KANSLOOS

Bij de dagcompetitie libre liet 't Ivoor 1 zijn kampioenaspiraties voor de zoveelste keer gelden. Wederom werden de maximale veertig punten gescoord. Met name Peter Franken trok deze middag alle aandacht naar zich toe. In slechts negen beurten maakte hij zijn negentig caramboles met een prachtig moyenne van 10,00. Ook Fouad Hasbani, Jacques van Loon en Rien Meijs lieten hun tegenstanders volkomen kansloos. Het team won met 21-40. In een spannende ontmoeting moest team 2 de overwinning aan de tegenstander laten. Over drie gespeelde partijen kwam het slechts zes caramboles tekort. Dit betekende een overwinning voor de tegenstander met twee punten verschil. Frans Klein redde de eer: 39-37.

Team 3 stak een helpende hand uit naar team 1. Zijn directe concurrent werd namelijk door het derde team met 37–27 verslagen. Frans van de Boogaard, Frans Maas en Henk de Koning wonnen. Harrie Verhoeven behaalde zeven punten. Team 4 schoot deze week uit zijn slof met 40 punten tegen 28 van NAL 2. Ton Rooms, Harrie van der Velden, Math Hendriks en Gerard Eijkemans behaalden allemaal een overwinning. Team 5 moest zijn meerdere erkennen in De Haarstek 2 met 29–33. Wim Bekkers en Gerard Eijkemans wonnen. Emanuel Coort en André Vissers lieten veel punten liggen en verloren ruim hun partij.

DRIEBANDEN

Bij de afdeling driebanden-klein behaalde team 6 de volle winst. Henk Goetssch, Wim van Gils en Math Hendriks wonnen. Team 7 liep tegen een grote nederlaag aan met 22-30. Team 8 verging het al niet veel beter en verloor met 23–30. Bij de avondcompetitie leden de driebanders ook een behoorlijke nederlaag. Zij gingen met 23-30 ten onder tegen BV Overberg 3. Het driebanden groot-team liet zien dat het niet voor niets koploper is. Het won overtuigend tegen BC Uden 2 met 29–23.

Het eredivisieteam speelde een bekerwedstrijd tegen Drukkerij 3in1 uit Steenwijk. Dit team komt uit in de tweede divisie. De wedstrijden worden gespeeld met het zogenaamde setsysteem. Elke partij bestaat uit drie sets van vijftien caramboles. Van de in totaal twaalf te spelen sets werden er negen door 't Ivoor gewonnen. Marc Roofthooft stal de show door een set in slecht vijf beurten te winnen, met een gemiddelde van 3,000. Hij won drie sets, net als Richard Berkelmans. Jack van Peer won twee sets en Huub Wilkowski moest genoegen nemen met één set. Al met al toch een gemakkelijke plaatsing voor de volgende ronde. Zondag 25 november spelen de Boxtelaren een uitwedstrijd tegen A1 Biljarts in Apeldoorn.


DE DOMMEL VERLOST VAN LAATSTE PLAATS

Stuivertje wisselen in top tafeltenniscompetitie

Het blijft stuivertje wisselen in de top van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). De twee inhaalwedstrijden die maandag werden gespeeld brachten voor de beide nummers twee weinig soelaas. Onderaan de ranglijst was wel een verschuiving te zien, ondanks verlies.

Voor De Horntreffers en Taverbo-Sabo 4 ging het erom de achterstand van drie punten op de koploper, Rotsvast goed te maken. Daarmee gingen de tafeltennissers van De Horntreffers goed van start door de eerste drie partijen naar zich toe te trekken. Maar het dubbelspel bracht echter redding voor Taverbo-Sabo 4. Peter de Rooij en Erik van der Schoot herpakten zich na de eerste verloren game en wonnen de volgende drie van Hans en Ad van Weert. Die klap kwam hard aan bij De Hortntreffers. De broers Van Weert wisten hierna ieder nog wel hun wedstrijd te winnen, maar de vier overige partijen waren voor Taverbo-Sabo 4. Door dit gelijkspel (5-5) houden beide teams gelijke tred in de race om het kampioenschap. Ze staan nu samen aan kop, met twee punten voorsprong op Rotsvast.

WINST DOOR VERLIES

In de tweede inhaalwedstrijd speelde De Dommel tegen De Firma Fotografie. Het eerstgenoemde team wilde graag de onderste positie verlaten en laatstgenoemde ploeg wilde juist de aansluiting met de top drie behouden. De Dommel slaagde het best, ondanks de met 6-4 verloren partij. Dit was namelijk voldoende om het punt achterstand op Grand Café Rembrandt goed te maken. De zes punten die De Firma Fotografie behaalde zorgde ervoor dat het zicht op een plaats in de top drie aanwezig bleef.

Jordy en Henk van de Laak bleven in hun drie partijen ongeslagen. Ploeggenoot Nick van de Laak kon daar in zijn enkelspelduels geen punten aan toevoegen, hoewel hij de wedstrijden steeds pas in de beslissende vijfde game gewonnen gaf. Voor team De Dommel wonnen Ad van Lier, Ad de Man en Wim Jansen elk één partij en het dubbelspel.


JEUGD SPEELT GELIJK TEGEN HOTAK '68

Taverbo klimt in klassement

Het is dringen bovenin het klassement bij de jeugd van Taverbo-Sabo. Met nog twee wedstrijden te gaan in de najaarscompetitie zetten de Boxtelse tafeltennissers een belangrijke stap richting een plaats in de landelijke competitie.

Afgelopen zaterdag kreeg het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo hekkensluiter Hotak '68 uit Hoogerheide op bezoek. Taverbo begon goed doordat invaller Luuk Essens het eerste punt wist te noteren tegen geroutineerde hoofdklasser Bas Suijkerbuijk. William Mastenbroek was echter nog een maatje te groot voor Nienke Strik.

Ook de punten van de dubbel wisten Strik en Luuk Essens niet in Boxtel te houden. Rick van der Schoot won echter al zijn partijen. Strik voegde hier nog een punt aan toe door winst op Richard Abdullah, waardoor de punten uiteindelijk gelijk verdeeld werden.

BOVENAAN

Doordat koploper MTTV '72 dit weekend belangrijke punten liet liggen tegen Tios '51 staat het eerste jeugdteam met 45 punten uit acht wedstrijden weer bovenaan de ranglijst, een punt los van Tios '51 en MTTV '72. Volgende week is het eerste jeugdteam om 13.30 uur te gast is bij MTTV '72 in Stiphout

SENIOREN

Uitslagen week 46

Taverbo-Sabo 1 - Kluis        8-2

Taverbo-Sabo 2 - TTC 1        10-0

Taverbo-Sabo 3 - TTCV 1         5-5

Never Despair 8 - Taverbo-Sabo 4        8-2

Flash 5 - Taverbo-Sabo 5        9-1

JCV 8 - Taverbo-Sabo 6        2-8

Een en Twintig 4 - Taverbo-Sabo 7        8-2

Veldhoven 15 – Taverbo-Sabo 8        3-7

Programma 23 november

LUTO 4 - Taverbo-Sabo 4        20.00

LUTO 5 - Taverbo-Sabo 6        20.00

TTCV 8 - Taverbo-Sabo 8        20.00

Programma zaterdag 24 november

ONI 1 - Taverbo-Sabo 1        15.00

Belcrum 1 - Taverbo-Sabo 3        17.00

Red Stars 3 - Taverbo-Sabo 2        17.30

JEUGD

Uitslagen week 46

Taverbo-Sabo 1 - Hotak '68 3        5-5

Taverbo-Sabo 2 - Valkenswaard 1        2-8

Taverbo-Sabo 3 - Valkenswaard 3        3-7

Programma zaterdag 24 november

Unicum 1 - Taverbo-Sabo 2        11.00

Unicum 2 - Taverbo-Sabo 3        11.00

MTTV '72 1 - Taverbo-Sabo 1        13.30