EERSTE UITZEGE BOXTELSE HOCKEYERS

Stunt van MEP-vrouwen blijft uit in Rotterdam

De vrouwen van MEP hadden zondag tegen Leonidas lang zicht op een punt. In de allerlaatste minuut ging het alsnog mis: de Rotterdamse ploeg won met 1-0. De hockeymannen zetten de stijgende lijn door. Zondag werd verdiend gewonnen van en in Geldrop.

Een stunt hing in de lucht voor de Boxtelse hockeysters. De onbetwiste koploper in de overgangsklasse, Leonidas, kon op eigen veld lange tijd geen bres slaan in de Boxtelse defensie. Maar in de allerlaatste minuut ging een strafcorner er toch in.

Coach Stijn Koesen was enerzijds zwaar ontgoocheld, maar anderzijds ook trots op zijn team. Hij gaf ruiterlijk toe dat Leonidas beter was, maar 'zijn' vrouwen hadden gevochten als leeuwinnen. De taken werden goed uitgevoerd en ook enkele kansen werden gecreƫerd.

VIERMAAL GEEL

De leiding was wel wat eenzijdig in het uitdelen van kaarten. In een sportieve wedstrijd liep MEP tegen vier gele kaarten op terwijl Leonidas er niet eentje kreeg.

De Boxtelse ploeg gaat nu de winterstop in en heeft volgens Koesen de nodige stappen gemaakt om de tweede competitiehelft met vertrouwen tegemoet te gaan. In maart wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Ring Pass in Delft.

Voordat het zover is gaan de hockeysters van MEP in februari nog op trainingskamp in het Spaanse Valencia. Daar wordt de conditie en de teamspirit weer op peil gebracht.

SPLIJTENDE PASSES

De mannen van MEP moesten wennen aan de blauwe grasmat in Geldrop. Door de vorst was het veld ook nog eens spekglad. Martin Flemminks Smit kreeg al in de eerste minuut een enorme kans. Hij schrok zo erg dat hij de bal alleen naast het doel pushte.

Zeker in de eerste helft was het MEP dat de klok sloeg. Met heel veel balbezit op de vijandelijke helft domineerden de Boxtelaren de wedstrijd. Met splijtende passes werden prachtige aanvallen opgezet. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven en rond de twintigste minuut scoorden Tim van der Ven en Bram van Zandbeek kort na elkaar voor MEP: 0-2. De laatste tien minuten voor rust voerden de gastheren de druk op. MEP kreeg een regen aan lange corners te verwerken.

In de tweede helft koos Geldrop voor een 4-4-2 systeem en kwam MEP moeilijk uit de verdediging. Maar echt gevaarlijk was Geldrop niet. Floris Schellekens moest vijf minuten voor tijd toch nog buigen voor een zondagsschot, maar de Boxtelaren speelden de laatste fase professioneel uit. Daardoor was de eerste uitzege van dit seizoen een feit.

LAATSTE WEDSTRIJD

Zondag 25 november speelt MEP de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Geel Zwart uit Veghel. Bij winst kunnen de Boxtelaren in twee weken tijd de sprong maken van de laatste plaats naar het linker rijtje. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.