Handboogschutters van L'Union Liempde in actie tijdens een competitiewedstrijd afgelopen dinsdag in de overdekte schietbaan Ons Doel aan de Heidezoom. (Foto: Albert Stolwijk).
Handboogschutters van L'Union Liempde in actie tijdens een competitiewedstrijd afgelopen dinsdag in de overdekte schietbaan Ons Doel aan de Heidezoom. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

HANDBOOGSCHUTTERS ONBEREIKBAAR

L'Union Liempde 2 pakt regionale compoundtitel

Met nog een wedstrijd te gaan heeft het tweede compoundteam van handboogvereniging L'Union Liempde zich verzekerd van de regionale indoortitel. In de zesde ronde schreef het drietal opnieuw de maximale wedstrijdpunten bij en werd daarmee onbereikbaar voor de naaste concurrent, L'Union Liempde 1.

Eef Quinten was eindelijk eens van begin af aan goed op dreef en positioneerde zich met een uitstekende score van 277 punten terecht als kopman. Bert van der Wiel schoot niet slecht, maar wist met zijn eerste 21 pijlen de roos niet eenmaal te raken. In diens laatste drie series lukte dat wel en dat maakte zijn 274 punten nog enigszins draaglijk. Johan Holsken, nog steeds geplaagd door een rugblessure, startte ondermaats in zijn eerste series, maar wist dat daarna uitstekend recht te trekken tot een score van 267. Het teamtotaal van 818 punten leverde het drietal de maximale tien wedstrijdpunten op.

Met 56 competitiepunten en nog één wedstrijdronde te gaan is L'Union 2 onbereikbaar geworden voor de clubgenoten van L'Union 1 die vijftig punten bij elkaar sprokkelden. Het eerste drietal van de Liempdse schutterij kon door ziekte van vast kernlid Marieke Termeer geen vuist maken, maar boekte wel acht competitiepunten waarmee het nu de tweede plaats bezet, onbereikbaar voor De Rozenjagers uit Eerde. Persoonlijke scores: Karin van der Velden 243 punten; Erik van der Velden 273; Peter de Kroon 270.

INDIVIDUEEL EN BEKER

Individueel boekte compoundschutter Maikel van de Kerkhof een uitstekende wedstrijdronde; met constante series kwam hij tot maar liefst 290 punten. In het persoonlijk klassement van de eerste klasse kan hem daarmee zilver al niet meer ontgaan. Bij de recurveschutters boekte nestor Frans Vingerhoets een keurig resultaat (234 punten) en blijft ook hij in de race voor individueel zilver. Lambrecht van der Mijden was niet in goeden doen en eindigde met 214 punten; zijn kansen op eremetaal zijn daarmee flink geslonken.

Zondag schoot een gelegenheidsteam van L'Union mee in de regioronde voor de nationale recurvebeker van de Nederlandse Handboog Bond. In de shoot-off werd met 37-33 verloren van L'Union Boxtel. Het compoundteam van de Liempdse club is automatisch geplaatst voor de halve finale op rayonniveau vanwege gebrek aan deelname in de regio.

FOTO BOVEN: De handboogschutters van L'Union Liempde doen het goed in de regionale compoundcompetitie. Het eerste drietal is zeker van de titel, team 2 bezet de tweede plek. (Foto: Albert Stolwijk, 2016).


L'Union Boxtel bekert verder in NHB-toernooi

De handboogschutters van het Boxtelse L'Union gaan door naar de derde ronde in het NHB-bekertoernooi. In een direct duel met de gelijknamige Liempdse schutterij kwam Boxtel als winnaar uit de bus. Beide teams eindigden namelijk in de voorrondes als tweede, waardoor er nog een shoot-off plaats moest vinden.

Deze bekerronde werd zondag gehouden in Liempde en werd uiteindelijk gewonnen door Concordia uit Sint-Oedenrode. Het Boxtelse team bestond uit Adri van de Langenberg, Marcel van der Lee, Gerard van der Steen en Henk Jegers.

Vijf dagen eerder behaalden deze spelers tijdens de indoorcompetitie in Sint-Oedenrode nog een derde plek in de ereklasse. Onder aanvoering van Van de Langenberg, die 274 punten scoorde, haalde het team in totaal 773 punten. Van der Steen was goed voor 253 punten, Jegers 246 en Henri van de Broek schoot 227 punten bij elkaar.

Ook de jeugd van L'Union was vorige week actief in Sint-Oedenrode. Meike van Oss evenaarde hier haar persoonlijk record van 269 punten. Senn Steenbakkers behaalde 242 punten, Sylvana van der Burgt 230 en bij Jelt van de Langenberg stopte de teller op 226 punten.


WEER EEN NIEUWE KOPLOPER BIJ BBB

Comsche Hoeve 1 boekt een prima biljartzege

Biljartclub De Amateur 1 verloor vorige week thuis in café 't Geveltje alle partijen van De Comsche Hoeve 1. Zelfs de slechtste wedstrijd in deze competitie van driebandenspecialist Perry van Weert was nog goed voor tien punten. Michel de Gelder, René van Tongeren en Cor van der Steen waren allen goed voor twaalf punten. Met het uitstekende eindresultaat van 30-46 nam de winnaar de koppositie in de competitie van de Boxtelse Biljart Bond (BBB) over van zusterploeg De Comsche Hoeve 2.

De kampioen van verleden jaar, Uit de Kom, probeerde zijn plek in de top drie te versterken, maar de op De Amateur 2 bevochten zege was slechts een pyrrusoverwinning. Drie van de vier wedstrijden werden succesvol afgesloten en toch werden maar 36 competitiepunten gescoord.

Arno Raaijmaakers en Corné Franken genoten de twijfelachtige eer om de eerste afgebroken partij op hun conto te mogen schrijven. Na veertig beurten was de eindstreep nog niet bereikt. Acht en zeven punten waren hun beider terecht karige beloning. Misschien moeten de gastheren zich meer verheugen op het herstel van de vormcrisis van Steef Zink, want hij maakte zijn partij uit in twintig beurten met een 1.8 als gemiddelde. De eindstand werd 36-31.

Donderdag behaalde thuisploeg Het Groene Laken 1 in café De Kroeg zijn beste resultaat van dit seizoen. Wim van Eindhoven was de enige winnaar bij de bezoekers van 't Krijtje en voor Het Groene Laken 1 was Hennie van Houtum juist de enige verliezer. Dankzij haar collega's werd er met 44-31 ten slotte een uitstekende overwinning behaald, maar dit leverde vooralsnog weinig verbetering op in de ranglijst.

De Comsche Hoeve 2 verloor vrijdag thuis zijn eerste plaats in de competitie, terwijl het team toch zijn wedstrijd met 38-31 won van Het Groene Laken 2. Pascal Leijten won in zestien beurten van zijn tegenstander en dat deed ook Willem Witte voor de gasten.

BESTE DRIEBANDER

Gerbrand Elissen zorgde voor de beste partij driebanden van deze ronde. Gijs van Houtum had met slechts twee wedstrijdpunten een volslagen offday, want gezien zijn seizoengemiddelde mocht er veel meer verwacht worden.

Stand na zes ronden: De Comsche Hoeve 1, 238 punten; De Comsche Hoeve 2 236; Uit de Kom 226.