LIEMPDENAREN SPELEN GELIJK IN MARIAHEIDE NA VOORSPRONG

DVG loopt overtuigende winst net mis

In Mariaheide speelde DVG gelijk tegen SCMH. De roodgelen kwamen tweemaal op voorsprong, maar de gastheren trokken de stand nog gelijk: 2-2. Een dot van een kans vlak voor het einde mocht daarbij niet baten...

DVG startte prima scoorde na vijf minuten. Een DVG-speler ontving de bal vanuit een inworp op de middellijn en gaf deze mee aan de opgestoomde Teun Welvaarts die daarna de 0-1 binnenschoot.

SCMH liet zich niet onbetuigd en kort na de openingstreffer stond het alweer bijna gelijk. Een venijnig schot werd goed geblokt door een verdediger zodat doelman Raymon Strik niet hoefde in te grijpen. Een soortgelijke situatie als bij de openingstreffer, bleek ook het ingrediënt voor de tweede goal van de middag. Maar dan voor SCMH. Via een ingooi en een diepe bal achter de laatste linie, trokken de gastheren de stand gelijk: 1-1.

DVG zakte daarna iets in en had moeite met balbezit. De thuisploeg deed er echter weinig mee en schoot veelal hoog over. De Liempdenaren kregen nog een uitgelezen kans: een korte teruggespeelbal van een SCMH-verdediger werd opgepikt door de snelle Twan van den Broek. Hij faalde oog in oog met de keeper die redden met zijn been.

Na 25 minuten begon Luuk van de Ven aan een solo van achteruit en hij kwam een heel eind. Helaas werd zijn schot op het laatste moment verdedigd. Kort daarop blokkeerde Van de Ven een goed ingeschoten bal van SCMH. De hoekschop die volgde, draaide gevaarlijk in, maar werd toch weggewerkt. Een nieuwe hoekschop was opnieuw gevaarlijk: het opruimen van de bal duurde lang. Desalniettemin kwam hier geen doelpunt uit.

De meeste kansen voor SCMH kwamen voort uit dit soort standaardsituaties. Uitzondering was een goed geplaatst afstandsschot vlak voor rust. Raymon Strik verwerkte deze tot hoekschop en uiteindelijk werd de rust met een 1-1 stand bereikt.

MEER RUST

In de pauze vond een systeemwijziging plaats: Martijn Caarls viel in voor Twan van den Broek en bracht meer rust in het spel, wat resulteerde in beter veldspel.

Bas van Houtum kopte al vroeg in de tweede helft een voorzet van Wilco Voets over. Kort daarna was er een snelle en korte combinatie in het zestienmetergebied van SCMH. Van Houtum speelde Van de Ven aan. Die bracht DVG opnieuw op voorsprong: 1-2. De tegenstander kwam in de tweede helft nauwelijks over de middellijn. Een slechte uittrap van de SCMH-keeper belandde zomaar op de voeten van Van Houtum, die aflegde op Bart de Windt. Die schoot de bal echter net aan de verkeerde kant van de paal.

SCMH kwam echter toch weer op gelijke hoogte. Een gemakkelijk uitgelokte vrije trap op zo'n 25 meter van het Liempdse doel werd voorgezet en die kon ongehinderd binnengekopt worden: 2-2. Met nog ruim tien minuten te spelen, had DVG echter voldoende tijd om de winst te pakken. En de kans daarop kwam ook: een schot van Van Houtum caramboleerde van het lichaam van de Mariaheidense sluitpost. Bas Smulders ontving de rebound, maar zijn inzet ging wonderwel via een SCMH-voetje over het doel.

De neutrale toeschouwer vond het gelijke spel aanvaardbaar, de roodgelen voelden dat een overwinning gerechtvaardigd was. Zondag 25 november om 14.30 speelt DVG opnieuw een uitduel. Aftrap in Oss tegen Cito.

FOTO BOVEN: DVG kwam prima uit de startblokken tegen SCMH uit Mariaheide en de roodgelen zetten al vroeg de 0-1 op het scorebord. Het duel eindigde toch teleurstellend voor de Liempdenaren: het werd 2-2. (Foto: Toon van Ruremonde).

Ans van der Plas wint regiomix

Afgelopen maandag werd het wekelijkse jeu-de-boulestoernooi gespeeld op de negen binnenbanen van JBV De Walnoot. Ans van der Plas (3/24), Els Bekers (3/23) en Marlies van Vugt (3/19) stonden op het podium.

Mathijs van der Velden (3/13) en Kees Doevendans (2/12) volgden, Truus van Heesch was de hekkensluiter. Frans Minkels won onverwacht de poedelprijs. Elke maandag zijn uur geïnteresseerden vanaf 13.00 welkom om mee te spelen in de accommodatie aan de Selissenwal.