Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Marcelissen praat over nieuwe 'Brabantse' dieren

Biologiedocent Jos Marcelissen vertelt vanavond, donderdag 22 november, over nieuwkomers in de Brabantse natuur. Dit doet hij op uitnodiging van de Natuurwerkgroep Liempde. De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat 23 in Liempde.

Marcelissen heeft het deze avond over diersoorten die ondanks oprukkende bebouwing, bedrijfsterreinen en wegen hun leefgebied hebben weten uit te breiden. De bever en de das zijn hier voorbeelden van, maar ook de marterachtigen zoals de steen- en boommarter en de otter. Ook diersoorten die minder welkom zijn bij onder meer boeren worden besproken, zoals de wolf en het wilde zwijn. De lezing in 't Groene Woud is gratis toegankelijk.


Kombord Liempde verdwenen

Of iemand zijn tuin of kamer ermee versierd, of er een zwarte markt voor is, of het gaat om een kwajongensstreek: hoe dan ook, het bord dat de bebouwde kom van Liempde markeert aan de Barrierweg, ter hoogte van de Brukelsestraat, is verdwenen. Gestolen zelfs, volgens de gemeente.

Normaal gesproken moet het blauwe verkeersbord boven het witte welkomstbord van de gemeente Boxtel hangen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is een nieuw exemplaar besteld. De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie. De boete voor diefstal van een kombord kan oplopen tot 20.750 euro of een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaar.

FOTO ONDER: De betreffende pilaren waaraan het kombord van Liempde zou moeten hangen. Deze is echter verdwenen. (Foto: Gerard Schalkx).