Brugklassers kunnen gratis naar Clubtown

Brugklassers in de gemeente Boxtel kunnen op vertoon van hun schoolpas gratis naar binnen tijdens Clubtown. Het feest wordt zaterdag 24 november georganiseerd in jongerencentrum B-Town en is toegankelijk voor iedereen tussen 12 en 16 jaar oud.

Dj The Freestyler, ook wel bekend van B-Pool, zal tijdens de derde editie van Clubtown de nieuwste hits draaien met allerlei lichteffecten. Niet alleen brugklassers kunnen kosteloos naar binnen, ook zullen jongerenwerkers Yasmir Attaf, Jet van Willigen en Denny Janssen als actie een beperkt aantal gratis kaartjes uitdelen.

Entreebewijzen à twee euro inclusief consumptie kunnen morgen, vrijdag 23 november tijdens Plug & Play tussen 19.30 en 23.00 uur gekocht worden in de voorverkoop. Aan de deur kan ook betaald worden, maar bezoekers krijgen dan geen gratis consumptie. Clubtown barst om 19.00 uur los en duurt tot 23.00 uur in het jongerencentrum, Baroniestraat 20.


'Pubers prikkelen
met creatieve
activiteiten'

Nadat op De Hobbendonken donderdag aandacht werd besteed aan de inzameling van plastic doppen ten bate van de opleiding van blindegeleidehonden, werd maandag stichting Rebup met open armen ontvangen op de basisschool aan de Beneluxlaan in Boxtel. Marion van der Vegt uit Haarlem wil met haar stichting pubers en pre-pubers prikkelen door middel van creatieve activiteiten.

In het tweede boek is het project Mail ART! vereeuwigd: naast De Hobbendonken hebben de Franciscus Xaveriusschool in Haarlem en meerdere kunstenaars kunstzinnige enveloppen gemaakt en uitgewisseld. ,,De kunstvorm mail art komt uit de jaren zestig en is bedacht om kunst toegankelijk te maken voor iedereen", vertelt Van der Vegt. ,,En dat wil ik ook doen met dit boek. Ik wil kunstenaars weer de scholen in krijgen."

Het boek - dat twee voorkanten heeft - is een kleurrijke verzameling van foto's, tekeningen en verhalen. Kunstcritici Mister Milan en Madame Artifex lopen een kunstroute langs alle foto's van de kunstzinnige enveloppen die de kinderen hebben verstuurd. In het midden van het boek komen ze elkaar tegen en geven ze hun lezer de kans om zelf een tekening te maken in het boek.

Door verschillende opdrachten tijdens het kunstproject worden Boxtel en Haarlem samengebracht. Ook Bakoe, de Azerbeidzjaanse thuishaven van twee Boxtelse kunstenaars, speelt een grote rol. Beeldend kunstenaar Wava Roestamova Huseynova is bij het maken van haar envelop geïnspireerd door Jeroen Bosch. ,,Omdat sommige delen van 's-Hertogenbosch me doen denken aan het oude Bakoe", aldus Roestamova.

De opbrengsten van dit uitgebreide project gaan allemaal naar 'spookpubers'. Dit zijn kinderen die, doordat ze bijvoorbeeld uit huis geplaatst zijn, niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Door creatieve activiteiten die gratis toegankelijk zijn, wil stichting Repub hen een stem geven. Mail ART! is te koop in alle boekhandels.