Afbeelding
Foto: Paul Deelen

WANDELINGEN TONEN BOXTELSE HISTORIE

Laatste rondleidingen van de MuBo-gidsen in 2018

De laatste vaste rondleidingen over de geschiedenis van Boxtel van dit jaar staan alweer op de rol. Zaterdag 24 november kunnen geïnteresseerden een beeld krijgen van de door Museum Boxtel (MuBo) ontwikkelde canon. Wel kunnen groepen nog op afspraak een bezichting krijgen.

De canon vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot en met het heden aan de hand van 49 thema's of vensters. De belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en kunstwerken in Boxtel komen aan bod. Deze onderwerpen zijn geselecteerd door lokale deskundigen, onder meer de Heemkunde Boxtel.

ERVAREN GIDSEN

Er zijn drie rondleidingen die worden gegeven door drie ervaren gidsen. Inhoudelijk zijn deze gebaseerd op deze zogeheten canon. De eerste is de algemene tour binnen MuBo, gelegen aan de Baroniestraat. Een van de gidsen maakt een selectie van ongeveer tien van de 49 vensters en zal de deelnemers daarover van alles vertellen.

Ook is er een groepsrondleiding waarbij de deelnemers zelf uitmaken waar de rondleiding over gaat. Bovendien is er een tocht die deels binnen en deels buiten MuBo plaatsvindt. Buiten wordt dan aandacht besteed aan historisch Boxtels erfgoed zoals de voormalige Heilig Hartkerk, het Ursula-klooster en de Angelaschool.

Elke rondleiding start met een korte introductie over de canon. De kosten van de rondleiding zijn vijf euro per persoon. Naast vaste openingstijden, kan er op alle dagen een rondleiding op afspraak worden aangevraagd.

De vaste rondleiding op 24 november is van 14.00 uur tot circa 15.30 uur. Er kunnen maximaal tien deelnemers per gids mee. Aanmelden kan via info@muboboxtel.nl of telefonisch: 06-16 04 18 98 met vermelding van welk soort rondleiding. (Foto: Paul Deelen).

Boxtel

Foto-expositie Liduina

Oud-Boxtelaar Willy Merkx exposeert fotowerk van de Kampina en de Biesbosch in de gangen van zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel. De tentoonstelling is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur te zien in de gangen van de polikliniek.