Meedenken over voorzieningen in de wijk Oost

De gemeente Boxtel roept inwoners van de wijk Oost op om mee te denken over welke voorzieningen en faciliteiten in de toekomst van belang zijn in de wijk. Hiervoor houdt zij een bijeenkomst op donderdag 29 november om 19.00 uur in gemeenschapshuis De Rots.

Zij wil weten of bewoners gebruik maken van het huidige aanbod en of zij nieuwe mogelijkheden zien. Tijdens interactieve bijeenkomsten gaan de wijkbewoners nadenken over de inrichting van voorzieningen in Oost. ,,Denk hierbij aan fysieke plekken, maar ook aan diensten die kunnen ondersteunen om prettig en zelfstandig te kunnen leven. We onderzoeken hoe voorzieningen kunnen blijven inspelen op de behoefte van de wijk en haar inwoners", aldus een woordvoerder van de gemeente. Aanmelden gaat via e-mail: j.molenaar@mijngemeentedichtbij.nl.


KBO helpt senioren met voorbereiding op hun toekomst

'Een goede senior is voor zijn toekomst voorbereid'. Onder dit motto houdt de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Boxtel in de maand november diverse activiteiten voor ouderen die in het kader staan van hun toekomst. Alle activiteiten starten om 13.30 uur.

De leden van KBO Boxtel krijgen maandag 26 november een inkijkje bij waterschap De Dommel van Watergraaf Peter Glas. In De Rots vertelt hij alles over het schoonmaken van afvalwater. De Voedselbank aan de Achterberghstraat is donderdag 29 november de plek waar de senioren naartoe gaan. Zij krijgen een inzicht in het reilen en zeilen van het initiatief, bijvoorbeeld over wanneer mensen wel of niet in aanmerking komen voor een voedselpakket, waar het voedsel vandaan komt en hoe het wordt verspreid.

De bijeenkomsten zijn voor KBO-leden gratis. Niet-leden zijn ook welkom tijdens deze activiteiten, maar betalen voor aanvang drie euro. Die bedrag dient contact te worden voldaan.