Kees van Houten bespeelt het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek en treedt daarbij op met sopraan Marjon Strijk. (Foto: Peter de Koning, 2017).
Kees van Houten bespeelt het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek en treedt daarbij op met sopraan Marjon Strijk. (Foto: Peter de Koning, 2017). Foto: Peter de Koning

KEES VAN HOUTEN GEEFT SPREEKBEURT IN MUSEUM MUBO

Voordracht over limericks in de kerkmuziek

Met een reünie in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel, wordt zaterdagmiddag 24 november teruggeblikt op het vroegere jongenskoor Cantasona van de Heilig Hartkerk. Een week later eindigt in museum MuBo de expositie over het in 1999 opgedoekte kerkkoor dat 75 jaar geleden werd opgericht. Zondag 2 december kunnen belangstellenden daar voor het laatst terecht en houdt musicus Kees van Houten er een voordracht over limericks in de kerkmuziek.

Naast zijn activiteiten als organist en muziekwetenschapper, is de Boxtelse Bachkenner een fervent schrijver van limericks. In het verleden publiceerde hij al eens een boekje met 175 vijfregelige gedichtjes over (orgel)muziek onder de titel 'OrgellallegrO'. ,,Een mooi palindroom", verwijst Van Houten naar het feit dat de titel van zijn boekje ook in spiegelbeeld leesbaar is. Zijn eigen lijfspreuk-limerick gaat als volgt. Ik speelde laatst in Drenthe / met al mijn Bach-talenten. / Er kwam geen hond, / want in Roermond / daar speelde FC Twente.

Van Houten belooft dat zijn voordracht, die zondag 2 december om 11.15 uur begint, een ludieke, speelse happening wordt. De entreeprijs bedraagt vijf euro. Reserveren is mogelijk via e-mail: info@muboboxtel.nl of k.vanhouten@home.nl.

FOTO BOVEN: Kees van Houten is niet alleen een begenadigd organist maar houdt zich ook graag bezig met het schrijven van vijfregelige gedichtjes, de zogeheten limericks. (Foto: Peter de Koning, 2017).


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang van het St. Theresiakoor. Intenties voor Ties Witlox (mgd); Dorus v. Ingen (jgt); Adri Heesakkers.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Zondag 2 december 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Misintenties. Intenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot en met 11.30.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang van het Essche Mannenkoor. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Bertus en An v.d. Struijk (jgt); overl. ouders Van den Braak– v. Liempt; overl. ouders Kreemer–Rutten en Mieneke en Wim; Martien v.d. Zanden (mgd); Frans v.d. Zanden; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het weten aan Nelly Schevers, telefoon 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties voor Sjef Schellekens; Engelbert en Adriana v.d. Linde- v. Oirschot (jgt); Jan Geerts (mgd); Cor Geerts- v.d. Heijden (jgt); Wim Schellekens; Marie Verhagen-Versantvoort.

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door predikant Corrie Terlouw. In deze dienst worden de overleden gemeenteleden van het afgelopen jaar herdacht. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is er lange Paks , zij vieren hun eigen dienst in De Schakel. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij koffie, thee en limonade.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Website. Uitgebreidere informatie en alle belangrijke gegevens zijn ook te vinden in het kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.

Boxtel

Opbrengst collecte

De huis-aan-huiscollecte die twee weken geleden werd gehouden ten bate van Alzheimer Nederland heeft in de gemeente Boxtel 7.312 euro opgebracht. In het dorp Boxtel werd 5.895 euro ingezameld, meldt coördinator Jo van Erp. Collega Tess Bakker laat weten dat in Liempde 1.417 euro bijeen werd gebracht door de vrijwilligers die met de collectebus op pad gingen.

Expositie Oertijdmuseum

De tentoonstelling 'Golden Spike' van beeldhouwer Elsbeth Pluimers is nog tot begin januari te zien in Oertijdmuseum Boxtel. Naast beeldend kunstenaar is Pluimers ook geoloog en bioloog. Haar in brons en glas gegoten beelden en objecten drukken het ontstaan van leven uit. Meer informatie is te vinden op www.oertijdmuseum.nl.

Repaircafé Het Goed

In kringloopwinkel Het Goed aan de Industrieweg 6 in Boxtel is zaterdag 24 november van 12.00 tot 15.00 uur een repaircafé. Er is dit keer een 'drill-doctor' aanwezig, een vrijwilliger die hout-, staal-, en steenboortjes vanaf drie millimeter weer scherp kan slijpen. Bezoekers kunnen ook kleding en defecte spullen meenemen ter reparatie.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) houdt de volgende activiteiten.

MAANDAG 26 NOVEMBER

13.30 lezing waterschap De Dommel in De Rots.

DINSDAG 27 NOVEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

13.30 kienen in De Rots.

WOENSDAG 28 NOVEMBER

13.30 sinterklaasmiddag Selissen en Oost in De Rots.

DONDERDAG 29 NOVEMBER

13.30 bezoek Voedselbank, Achterberghstraat.

VRIJDAG 30 NOVEMBER

13.30 sinterklaasmiddag in Muziekhuis.