Afbeelding
Foto:

BELANGRIJKE OVERWININGEN VOOR VROUWEN EN MANNEN VAN MEP

Zeges geven hockeyers ademruimte

Zowel de hockeymannen als de vrouwen van MEP wonnen zondag met 4-1 van een directe opponent voor de onderste plaats. Door deze belangrijke zeges krijgen de MEP-teams bij het naderen van de winterstop iets meer lucht.

De Boxtelse vrouwen waren zichtbaar gespannen tegen opponent Eindhoven. De tegenstander had daar minder last van en was de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Desalniettemin hield keepster Amber Kools de nul op het bord.

In de tweede helft kwam er een totaal ander MEP-team binnen de lijnen. De Boxtelse hockeysters domineerden het spel en forceerden de nodige strafcorners. Uitblinkster Marleen Bordat nam de eerste voor haar rekening. Philine Peperkamp veranderde bij het tweede en derde doelpunt de inzet van richting waardoor de keepster volkomen kansloos was.

Eindhoven scoorde tegen en mocht een beetje hopen op de aansluiting, maar Tedje Koesen, die met haar strafcorner-tip-in de bal in het net liet vliegen, maakte de beslissende 4-1. Assistent-coach Hans van de Ven was opgetogen. Op de strafcornervariant was de afgelopen week namelijk hard getraind. Dat betaalde zich dus uit. Zondag spelen de vrouwen de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen koploper Leonidas. Afslag in Rotterdam om 12.45 uur.

STAND OVERGANGSKLASSE

Leonidas        10-26        Ring Pass        10-15

Schaerweijde        10-20        Voordaan        10-14

Schiedam        10-17        Wageningen        10-13

Gooische        10-16        MEP        10-9

Alecto        10-16        Eindhoven        10-5

Rood Wit        10-15        Naarden        10-3

REGEN

De mannen van MEP speelden zondag een ouderwetse regenwedstrijd. Ondanks het slechte weer viel er voor het publiek genoeg te genieten. Tegenstander Concordia uit Roermond was fysiek sterker en had veel meer ervaring in de ploeg. Toch legden de Limburgers het af tegen het enthousiasme van de jonkies van MEP. Bij iedere tegenstander van de Boxtelse ploeg loopt wel een jonge speler in het veld, maar aan Boxtelse zijde zijn dat er acht of negen. De spelers toonden zondag een tomeloze inzet en dat werd in de eerste helft beloond met doelpunten van Bram van Zandbeek en Sam Verzijden. MEP had ook het geluk dat doelman Floris Schellekens niet te passeren was.

In de tweede helft ging MEP verder met opportuun hockey. Martin Flemminks Smit benutte op koele wijze een strafbal en Daan Adams zorgde voor de 4-0. Vlak voor tijd scoorde de tegenstander de verdiende eretreffer. Eindstand: 4-1.

Voor de mannen van MEP is het nu zaak om goed spel met resultaat ook eens in een uitwedstrijd in de praktijk te brengen. Zondag 18 november spelen zij in en tegen Geldrop. De afslag wordt om 14.45 uur verricht.

STAND EERSTE KLASSE

Berkel-Enschot        9-24        Geel-Zwart        9-10

HOD        9-22        Hopbel        9-10

Oss        9-18        Rosmalen        9-8

Maastricht        9-17        MEP        9-7

Geldrop        9-13        Concordia        9-5

Weert        9-11

FOTO BOVEN: Gijs van Doorn verovert voor MEP de bal in sportpark Molenwijk. (Foto: Hans Verberk).


ERWIN VAN DER LOOI NEEMT BOXTELSE PSV'ER MEE IN SELECTIE NEDERLAND-DUITSLAND

Armando Obispo speelt morgen in Jong Oranje

Armando Obispo is vrijdag opgeroepen voor Jong Oranje. De Boxtelse PSV-speler is met negen andere debutanten geselecteerd door bondscoach Erwin van der Looi. Jong Oranje speelt morgen, vrijdag 16 november in Offenbach een oefenwedstrijd tegen angstgegner Duitsland.

Obispo (19) is momenteel basisspeler van Jong PSV. Hij speelt al sinds de F'jes bij de Eindhovense voetbalclub en maakte vorig seizoen zijn debuut in de eredivisie tijdens de wedstrijd tegen VVV Venlo. Bij Jong Oranje is Obispo in gezelschap van onder meer ploeggenoot Donyell Malen, Feyenoord-doelman Justin Bijlow, Ajax-nieuwkomer Perr Schuurs en Justin Kluivert, die bij AS Roma speelt.

Bondscoach Van der Looi wil bouwen aan een nieuw team. ,,Voor ons betekent de oefenwedstrijd tegen Duitsland de start van de voorbereiding op een nieuwe EK-kwalificatiecyclus. We hebben afscheid genomen van een vorige generatie en gaan verder met spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn. Dit zijn spelers die allemaal nog op het EK 2021 kunnen spelen." Van der Looi omschrijft het duel met Duitsland als 'een mooi affiche en een geweldige uitdaging'.

Boxtel telt weinig voetballers die op het hoogste niveau in actie kwamen. De meest bekende international is Sjef van Run, die tussen 1931 en 1935 liefst 25 keer voor het Nederlands elftal speelde. De verdediger van PSV was een van de spelers van het team dat in 1934 deelnam aan het WK in Italië. In 2013 werd het parkeerterrein van RKSV Boxtel omgedoopt tot Sjef van Runplein.

ODC'ERS

Doelman Harrie Schellekens, die in de eredivisie uitkwam voor NEC en FC Groningen, kwam tot vier interlands in het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar. In 1975 werd de voormalig ODC'er geselecteerd voor Oranje. Hij zat op de reservebank in het EK-kwalificatieduel tegen Joegoslavië.

Voormalig ODC'er Sander Heesakkers, die enkele jaren een vaste waarde was in Jong PSV, kwam tot vier duels in het Nederlands elftal voor spelers tot 18 én tot 19 jaar.

ODC-keepster Yvonne van de Laar speelde tussen 1980 en 1987 acht interlands voor Oranje. De Liempdse Mauri van de Wetering, die via DVG en ODC de overstap maakte naar Willem II en nu bij de vrouwen van PSV speelt, kwam 24 keer uit voor het Nederlands elftal onder 19.

FOTO ONDER: Armando Obispo mag zijn kwaliteiten gaan laten zien bij Jong Oranje. (Foto: Linda van de Wiel).


Projectpresentatie leerlingen JRL op Technasiumavond

,,Leerlingen denken vaak 'out of the box'. Daar zit de winst voor bedrijven", aldus Guido van der Klauw, technator van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) in Boxtel. Donderdag 22 november kunnen geïnteresseerden zien wat de scholieren bedacht hebben.

Het JRL houdt die dag van 19.00 tot 20.30 uur de jaarlijkse Technasiumavond. Ruim tweehonderd leerlingen van klas 2 tot en met 6 presenteren de resultaten van hun projecten. Van der Klauw: ,,De leerlingen gaan in samenspraak met bedrijven aan de slag met kleine en grote opdrachten. Het is de bedoeling dat de scholieren met creatieve ontwerpen komen of originele onderzoeksresultaten presenteren."

Het Technasium maakt het leerlingen met een voorkeur voor bèta-vakken mogelijk zich al vanaf de brugklas met onderzoeken en ontwerpen bezig te houden. Ze leren theorie toepassen in de praktijk.

Door de hele school staan deze avond kraampjes waarin leerlingen hun verhaal doen en er zijn presentatierondes waaraan verschillende teams deelnemen. De Technasiumavond is vrij toegankelijk.

Afbeelding