Afbeelding
Foto: Google Maps

Ruim 25 nieuwe woningen achter De La Salle

RENS VAN DEN ELSEN

Boxtel is een nieuwe bouwlocatie voor woningen rijker. Op de weilanden aan De Benneken in de wijk Munsel, achter orthopedagogisch instituut De La Salle moeten op termijn 28 huizen komen. Projectontwikkelaar VP Ontwikkeling heeft het plan voorgelegd bij de gemeente Boxtel. Die is akkoord gegaan met de voorlopige schetsen en gaat nu aan de slag met het aanpassen van het bestemmingsplan.

Het gaat om zeventien middeldure huurwoningen, acht patiowoningen voor senioren en drie vrijstaande koopwoningen. Het bedrijf Van Elk, dat handelt in tuingereedschap, aan de nabij gelegen straat Munsel verdwijnt om plaats te maken voor het bouwplan. Alleen de woonboerderij en de bijbehorende schuur daarachter blijven staan.

Wethouder Peter van de Wiel is blij met de plannen. Zeker als het gaat om de bouw van huurwoningen. ,,Daar is momenteel erg grote behoefte aan in de markt. Daarmee kunnen we doorstroming van appartementen naar grotere woningen bevorderen", lichtte de wethouder gisteren in een gesprek toe. De huurprijzen van de zeventien woningen zullen variƫren tussen de zevenhonderd en negenhonderd euro.

BUITEN BEELD

De locatie aan De Benneken is volgens Van de Wiel lang buiten beeld geweest. ,,De provincie hamert er echter op dat we zoveel mogelijk naar inbreidingslocaties zoeken in onze gemeente", aldus de wethouder. Het heeft even geduurd om tot dit plan te komen omdat de grond van drie verschillende eigenaren was. Maar nu er onderling overeenstemming is, kunnen we de bestemmingen aan gaan passen en kan het plan verder uitgewerkt worden. Van de Wiel: ,,Het is een mooi gebied, dus ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het ook daar goed wonen wordt."

FOTO ONDER: Op de plek van het weiland midden op onderstaande kaart en het deel rechts van de boerderij met het rode dak aan de Munsel, komen op termijn 28 woningen: zeventien huur-, acht patio- en drie koophuizen. (Foto: Google Maps).