Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

BOXTELSE PSV'ER IN SELECTIE

Armando Obispo speelt morgen in Jong Oranje

Armando Obispo is vrijdag opgeroepen voor Jong Oranje. De Boxtelse PSV-speler is met negen andere debutanten geselecteerd door bondscoach Erwin van der Looi. Jong Oranje speelt morgen, vrijdag 16 november in Offenbach een oefenwedstrijd tegen Duitsland.

Obispo (19) is basisspeler van Jong PSV. Hij speelt al sinds de F'jes bij de Eindhovense voetbalclub en maakte vorig seizoen zijn debuut in de eredivisie. Bij Jong Oranje is Obispo in gezelschap van onder meer ploeggenoot Donyell Malen, Feyenoord-doelman Justin Bijlow, Ajax-nieuwkomer Perr Schuurs en Justin Kluivert, die bij AS Roma speelt.

Bondscoach Van der Looi wil bouwen aan een nieuw team. ,,Voor ons betekent de oefenwedstrijd tegen Duitsland de start van de voorbereiding op een nieuwe EK-kwalificatiecyclus. We hebben afscheid genomen van een vorige generatie en gaan verder met spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn. Dit zijn spelers die allemaal nog op het EK 2021 kunnen spelen." Van der Looi omschrijft het duel met Duitsland als 'een mooi affiche en een geweldige uitdaging'.

SJEF VAN RUN

Boxtel telt weinig voetballers die op het hoogste niveau in actie kwamen. De meest bekende international is Sjef van Run, die tussen 1931 en 1935 liefst 25 keer voor het Nederlands elftal speelde. De verdediger van PSV was een van de spelers van het team dat in 1934 deelnam aan het WK in Italië. In 2013 werd het parkeerterrein van RKSV Boxtel omgedoopt tot Sjef van Runplein.

Doelman Harrie Schellekens, die in de eredivisie uitkwam voor NEC en FC Groningen, kwam tot vier interlands in het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar. In 1975 werd de voormalig ODC'er geselecteerd voor Oranje. Hij zat op de reservebank in het EK-kwalificatieduel tegen Joegoslavië.

Voormalig ODC'er Sander Heesakkers, die enkele jaren een vaste waarde was in Jong PSV, kwam tot vier duels in het Nederlands elftal voor spelers tot 18 én tot 19 jaar.

ODC-keepster Yvonne van de Laar speelde tussen 1980 en 1987 acht interlands voor Oranje. De Liempdse Mauri van de Wetering, die via DVG en ODC de overstap maakte naar Willem II en nu bij de vrouwen van PSV speelt, kwam 24 keer uit voor het Nederlands elftal onder 19.