Afbeelding
Foto: Tejo van de Nieuwenhuyzen

NOG ÉÉN KEER TUSSEN KUNST EN CURIOSA


Inventaris en kunst te koop bij Vandaag Kookt

Cultureel restaurant Vandaag Kookt stopt binnenkort. Eigenaar Jan Bergman heeft zijn pand verkocht aan Toine van der Weerden en zijn vrouw Monic Holman. Die zetten de zaak aan het Stationsplein voort als Kunstcafé. De overname is op 25 januari. Voordat het zover is, vindt nog eenmaal Tussen Kunst en Curiosa plaats.

Zaterdag 17 en zondag 18 november gaat van 14.00 tot 17.00 uur een groot deel van de schilderijencollectie en inventaris van Vandaag Kookt in de verkoop. Het is de laatste keer dat Tussen Kunst en Curiosa plaatsvindt. Het grootste deel van het aanbod betreft schilderijen en zeefdrukken, klein en groot, kleurrijk en zwart-wit, klassiek en modern.

HERMAN BROOD

Tot de collectie behoren onder andere doeken van Herman Brood, Anton Heijboer, Martin van Wordragen, Wendy van Dijk, Carry Tefsen, Roel Walta en Paul Strik. Ook zijn er diverse werken te koop van de hand van de Amsterdamse kunstenares Tineke van Beest. Interieur is een centraal thema in haar oeuvre. De intieme, alledaagse wereld waarin mensen leven spreekt tot haar verbeelding. Het is het theater van het leven waarin de aanwezige meubels en objecten een eigen verhaal vertellen.

De bezoeker van Tussen Kunst en Curiosa treft komend weekeinde bij Vandaag Kookt naast schilderijen en zeefdrukken ook tal van originele spulletjes voor in huis. Franse hallampen bijvoorbeeld, een originele paspop, touwlampen en zelfs een vintage drumstel.

GROOT AVONTUUR

Met het Kunstcafé blijft een deel van het concept van Vandaag Kookt bestaan, legt Van der Weerden uit: ,,Maar we gaan vooralsnog niet zelf koken. We willen een galerij neerzetten en het is de bedoeling dat er op termijn optredens plaatsvinden. Voor mijn vrouw en mij is de overname een groot avontuur waar we ontzettend veel zin in hebben."