KERKELIJK GEBOUW OPNIEUW OP FUNDA

Voormalige Liempdse pastorie weer te koop

PÅL JANSEN

De voormalige pastorie in Liempde staat opnieuw te koop, zo kwam naar voren tijdens het begrotingsdebat twee weken geleden in de gemeenteraad.

Vervangend wethouder Herman van Wanrooij, die bij absentie van wethouder Peter van de Wiel het woord voerde over woningbouw, antwoordde daarmee op vragen van fractievoorzitter Mariëlle van Alphen van Balans die gesteld werden tijdens het begrotingsdebat. Zij zette kritische kanttekeningen bij de woningbouw in Liempde en wilde onder meer weten welke ontwikkelingen gaande zijn. Van Wanrooij noemde daarbij onder meer het plan om huurappartementen te realiseren aan de Vendelstraat in Liempde. ,,Maar door de ontwikkelaar is het pand opnieuw te koop gezet."

VERKOOP

Het oorspronkelijke plan was om acht huurappartementen in de oude pastorie te realiseren. Althans, daarvoor vroeg een Liempdse ontwikkelaar een paar maanden terug nog een vergunning aan bij de gemeente Boxtel en die werd eind augustus ook afgegeven. Daarop kocht de persoon in kwestie het rijksmonument van de Heilig Hartparochie.

Via Mijn Huis Makelaardij uit het Noord-Hollandse Heemstede is het pand op de vastgoedwebsite Funda gezet. De voormalige pastorie staat te koop voor 749.000 euro. Geen extreem hoog bedrag gezien de huidige woningmarktsituatie in het dorp. De gemiddelde verkoopprijs van de woningen die via Funda in Liempde worden aangeboden, ligt momenteel op 650.000 euro.

TERREIN

Naast het aanprijzen van de verleende vergunning voor het realiseren van acht appartementen (waarvoor al tekeningen beschikbaar zijn) in het gebouw, staat ook vermeld dat het bouwen van twee huizen op het omliggende terrein mogelijk is. De eigenaar is gevraagd naar een nadere toelichting over de verkoop. Die was daarvoor echter niet bereikbaar.

De in onbruik geraakte pastorie werd afgelopen zomer verkocht. De Heilig Hartparochie stoot meer onroerend goed af omdat de onderhoudskosten te hoog zijn. De pastorie in Esch staat nog steeds te koop; voor een bedrag van 595.000 euro kunnen mensen eigenaar worden van het driehonderd vierkante meter grote rijksmonument op een perceel van zevenhonderd vierkante meter.