Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SAMENWERKING BINNEN DE BILJARTWERELD

Biljartbond en 't Ivoor halen de banden aan

De Boxtelse Biljart Bond (BBB) en biljartcentrum 't Ivoor blijven hun eigen competitie en club, maar zullen vanaf 2019 ook nauw gaan samenwerken. Vorige week woensdag was dat de uitkomst van een overleg tussen enkele bestuursleden van beide Boxtelse organisaties.

Tijdens de vergadering is uitgesproken dat de agenda's van de verschillende competities en andere wedstrijden op elkaar afgestemd worden. Daarbij behoudt de BBB de vertrouwde samenwerking met betrokken horeca. De lokale competitie vindt namelijk plaats in de diverse cafés in Boxtel. Ook de deelnemende teams zijn daaruit ontstaan. Die banden wil de organisatie graag houden zoals het is.

Concreet zal de samenwerking in eerste instantie draaien om twee zaken: 't Ivoor zet zich in om twee biljartteams te formeren die meedoen met de clubkampioenschappen van de BBB. Omgekeerd zal de plaatselijke bond zijn leden oproepen om mee te doen aan het Open Bandstootkampioenschap van Boxtel dat 't Ivoor organiseert en half februari van start gaat. Ook zullen wedstrijdschema's in onderling overleg worden gepland en gepromoot. Of er in de toekomst nog andere vormen van samenwerking plaats zullen vinden, is nog niet bepaald. ,,Deze samenwerking is een eerste stap die we zetten."

Door de samenwerking op te zoeken, wil 't Ivoor zich verder profileren als biljartcentrum voor Boxtel en omgeving. De organisatie van de BBB hoopt op meer onderlinge doorstroming van deelnemers aan de plaatselijke competitie.

FOTO ONDER: Boxtelse Biljart Bond houdt jaarlijks een finale voor de beste beoefenaars van de kroegsport. Club 't Ivoor tracht nu twee teams af te leveren voor de competitie van de BBB. (Foto: Peter de Koning, 2011).