youri mulder in enschede
youri mulder in enschede Foto:

Marlies van Vught laat jeu de boulers achter zich en wint

Met een verschil van een punt versloeg Marlies van Vught maandagmiddag de andere deelnemers van het wekelijkse regiomixtoernooi van JBV De Walnoot. Met 29 punten kwam ze net voorbij Mathijs van der Velden die met 28 punten de tweede plek innam. De derde plaats was voor Ben Heutink.

Door het herfstweer werden de wedstrijden dit keer binnen gespeeld op de banen aan de Selissenwal. Hier kwamen Gerard van Esch, Wim van Alphen, Toos Luijten en Hans van der Aa niet verder dan respectievelijk 22, 21, 19 en 15 punten.

KENNISMAKEN

Elke maandag vanaf 13.00 uur is iedereen welkom in Boxtel om mee te doen aan het jeu-de-boulestoernooi. Op dinsdag- en donderdagmiddag kan er kennis gemaakt worden met de sport. Meer informatie is te vinden op de website www.jbvdewalnoot.nl.


Voetbalcollege Youri Mulder in Podium Boxtel

Voetbalanalist Youri Mulder is donderdag 22 november te gast in Podium Boxtel. Journalist Eddy van der Leij interviewt de oud-voetballer en voormalig international tijdens een theatercollege.

Mulder (49) werd geboren in Brussel, waar zijn vader Jan – thans vooral bekend als schrijver en columnist – voetbalde voor RSC Anderlecht. Hij werd gescout door FC Twente, waar hij enkele jaren in de aanval speelde. Zijn gloriejaren beleefde Mulder bij Schalke '04 in de Duitse Bundesliga. Hier voetbalde hij negen seizoenen op het hoogste niveau.
Tijdens het theatercollege wordt Mulder ondervraagd over zijn kijk op het hedendaags voetbal. Als analist is hij wekelijks te gast in de programma's van Ziggo Sport. Ook zijn carrière zal de revue passeren. Mulder werd negen keer geselecteerd voor Oranje. Zijn doelpunt tegen Wit-Rusland leverde het Nederlands elftal een ticket op voor deelname aan het EK van 1996 in Engeland. Bezoekers van Podium Boxtel kunnen vragen stellen aan Mulder.

KAARTEN

Na de voorstelling is er ruimte voor een meet & greet. Het theatercollege begint donderdag 22 november om 20.15 uur. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Marimba (Van Beekstraat), Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) in Boxtel en drogist Bewust Beter in Liempde. Kaarten zijn ook online, via www.podiumboxtel.nl, en aan de zaal te koop.

FOTO ONDER: Voetbalanalist Youri Mulder komt 22 november naar Podium Boxtel om te vertellen over zijn leven en natuurlijk voetbal. (Foto: Paul Tolenaar).


Repaircafé

In kringloopwinkel Het Goed aan de Industrieweg 6 in Boxtel is zaterdag 24 november van 12.00 tot 15.00 uur een repaircafé. Er is dit keer een 'drill-doctor' aanwezig, een vrijwilliger die hout-, staal-, en steenboortjes vanaf drie millimeter weer scherp kan slijpen. Bezoekers kunnen ook kleding en kapotte spullen naar het repaircafé meenemen ter reparatie.