Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VERKEN OPHOGINGEN SAMEN MET AUTEURS

Excursie en lezing over Liempdse grenswallen

Naar aanleiding van het onlangs gepresenteerde boek 'Verborgen middeleeuwen in Het Groene Woud' vindt op zondag 25 november een excursie naar de grenswallen op Landgoed Velder plaats. Dat gebeurt onder leiding van auteur Ger van den Oetelaar. Een dag later houdt Jac Hendriks, ook een van de schrijvers van het boek, een lezing over de historie en rijkdom van grenswallen in Het Groene Woud.

De excursie start om 10.00 uur bij Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Vandaar vertrekken de deelnemers per fiets naar Landgoed Velder onder leiding van Van den Oetelaar. Rond twaalf uur is de excursie afgelopen. De kosten voor deelname bedragen vijf euro per persoon. Deze prijs is inclusief een kop koffie of thee na afloop. Maandag 26 november geeft Hendriks een lezing over het boek bij in Liempdse bezoekerscentrum. De inloop is vanaf

19.00 uur, de lezing start om 19.30 uur. Toegang is gratis.

HISTORISCHE RIJKDOM

'Verborgen middeleeuwen in Het Groene Woud' is een naslagwerk dat gaat over de historische, landschappelijke en ecologische rijkdom van de grenswallen. Nog voordat in 's-Hertogenbosch de eerste steen van de Sint-Jan werd gelegd, maakten mensen in deze regio al aarden grenswallen in Het Groene Woud. De unieke, goed bewaarde, maar vaak onzichtbare ophogingen vormen een wezenlijk en belangrijk onderdeel van de cultuurhistorische achtergrond van Liempde. Het boek is voor 24,95 euro verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd.

FOTO ONDER: Het boek 'Verborgen middeleeuwen in Het Groene Woud' werd twee weken geleden warm ontvangen. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding