Proeven van Tour d'Huzes tijdens proloog

Gemondenaar Arjan van der Meijden wil in juni 2019 in zes dagen met klassieke auto's naar de Alpe d'Huez te rijden voor KWF Kankerbestrijding. Zijn plan krijgt steeds meer vorm. Zaterdag 24 november kunnen deelnemers vast proeven van de sfeer tijdens een speciale proloog.

Tijdens deze rit van drie uur door Noord-Brabant kunnen deelnemers oefenen met de systemen die de organisatie ook in juni gaat gebruiken. De start is om 13.00 uur bij Jaguar en Land Rover-dealer The Adventure in 's-Hertogenbosch. Halverwege de rit is er een rustmoment bij Classic Park aan de Koppenhoefstraat in Boxtel en de proloog finisht rond 17.00 uur bij Premium Car Storage in Nuland. Inschrijven kan tot donderdag 22 november via tour-dhuzes.nl/proloog. De kosten bedragen vijftig euro per equipe. Voorafgaande is er nog een lunch en na de finish is er een presentatie over Alpe d'Huzes en de actiesite opgevenisgeenoptie.nl

Van der Meijden, die sinds 2014 actief is als vrijwilliger bij Alpe d'Huzes, nam het initiatief voor deze rally toen hij tijdens de editie van vorig jaar een colonne auto's voorbij zag rijden. Deze Tour d'Huzes start bij Classic Park en rijdt in zes dagen naar de Franse berg.