Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE BASKETBALTEAMS KENNEN EEN SLECHT WEEKEND

Dubbele verliesbeurten voor JRC

Zowel het mannen- als het vrouwenteam van JRC heeft zaterdag 10 november punten gemorst tegen directe concurrenten op de ranglijst. Dames 1 ontving BC Vlissingen, Heren 1 kreeg Almonte uit Eindhoven op bezoek.

De vrouwen van JRC spelen dit seizoen attractief basketbal, mede doordat het team fanatiek full court verdedigt. De speelsters werkten van meet af aan hard in de wedstrijd tegen het ervaren Vlissingen. Beide teams hielden elkaar dan ook een hele poos in evenwicht. Na de 6-7 wist de Zeeuwse ploeg echter een gat van meer dan tien punten te slaan. JRC kwam gedurende de wedstrijd meerdere malen dichtbij het puntental van de bezoeksters, maar was uiteindelijk niet tegen de ervaren Vlissingse vrouwen opgewassen. De eindstand was 76-83. Stephanie Janssen maakte de meeste punten van de wedstrijd, namelijk 13.

ZONDER COACH

De basketbalmannen moesten het doen zonder coach Steven Besuijen en reserve-aanvoerder Kai Elissen. Felix Clercx nam de rol van Besuijen over en Jasper Verhoeven completeerde het team. De start was perfect. Aan de hand van Jaap van Loon en Wouter Doppenberg kwam JRC met een 14-0 run uit de startblokken, maar Almonte vocht zich in de wedstrijd en kwam puntje voor puntje terug op de thuisploeg. Bij rust stond het 30-30.

Het bleef de hele wedstrijd spannend. Almonte trok uiteindelijk met 60-62 aan het langste eind. Topscorer met 16 punten was Jaap van Loon.
Komend weekend zijn beide teams vrij. Op zaterdag 24 november spelen de vrouwen uit tegen Bumpers uit Sittard, de mannen treffen in Breda het plaatselijke Barons.

FOTO BOVEN: Carlo Schoenmakers zoekt voor JRC de vrije man in de basketbalwedstrijd met BC Almonte. (Foto: Hans Verberk).


ONGEMEEN SPANNEND BIJ RECREATIEVE TAFELTENNISSERS

Rotsvast pakt de koppositie in BRTC

Rotsvast versloeg tijdens de competitieronde van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) maandag zijn grote titelconcurrent Taverbo-Sabo 3 met 8-2 en gaat aan kop. Het is ongemeen spannend in de strijd om het kampioenschap. Vijf teams staan nagenoeg gezamenlijk bovenaan de ranglijst.

De wedstrijd van Rotsvast tegen Taverbo-Sabo 3 ging in het begin nog gelijk op. Maar na een 2-2 stand was het afgelopen: de zes volgende partijen gingen naar Rotsvast. Onder meer dankzij zeges van Dinie van den Nieuwenhuizen, Peter van Berkel en Bart Theeuwes.

VERRASSEND

Ook De Horntreffers deed goede zaken door winst op De Firma Fotografie en maakt daardoor nog kans op titelprolongatie. Voor De Firma Fotografie wist alleen Stef Schellekens zijn partij verrassend te winnen van de in vorm verkerende Wim van Aarle. Hans van Weert van De Horntreffers won zijn beide partijen van Schellekens en Nick van de Laak. Ook het dubbelspel ging naar De Horntreffers, waardoor het spel was beslist. Het stond toen 4-1, maar er werd een reglementaire 6-3 opgeschreven: van beide teams kwam een speler niet opdagen, dus die verloren automatisch.

TITELKANDIDAAT

Taverbo-Sabo 4 doet ook nog mee om de titel. Toon van Geel, Erik van der Schoot en Peter de Rooij wonnen van respectievelijk Hans Fonken, Ad Brekelmans en Peter de Rooij van Taverbo-Sabo 2. Ook het dubbelspel was voor Taverbo-Sabo 4 door winst van Van Geel en De Rooij op Fonken en Van Eijk. Fonken en Brekelmans wisten de eer nog te redden voor hun team. Einduitslag: 7-3.

RODE LANTAARN

De strijd onderaan de ranglijst bleef onbeslist in de partij tussen de De Dommel en Grand Café Rembrandt: het werd 5-5. De Dommel geeft echter nog een wedstrijd te goed. Daarmee kan de formatie de rode lantaarn overdragen aan Rembrandt, dat slechts één punt meer heeft.


Taverbo tafeltennis

SENIOREN

Programma donderdag 15 november

Een en Twintig 4 - Taverbo-Sabo 7        19.30

Programma vrijdag 16 november

Never Despair 8 - Taverbo-Sabo 4        20.00
Flash 5 - Taverbo-Sabo 5        20.00
JCV 8 - Taverbo-Sabo 6        20.00
Veldhoven 15 - Taverbo-Sabo 8        20.00

Programma zaterdag 17 november

Taverbo-Sabo 1 - Kluis 1        15.00
Taverbo-Sabo 2 - TTC 1        15.00
Taverbo-Sabo 3 - TTCV Herwaarden 1        15.00

JEUGD
Programma zaterdag 17 november

Taverbo-Sabo 1 - Hotak '68 3        10.00
Taverbo-Sabo 2 - Valkenswaard 1        10.00
Taverbo-Sabo 3 - Valkenswaard 3        10.00