Afbeelding
Foto: Hans Verberk

RECORDAANTAL INZENDINGEN IN 'DE ROTS'

Voets wint het Boxtels vogelkampioenschap

Met een recordaantal van 1.150 inzendingen is het Boxtels kampioenschap voor vogelkwekers afgelopen weekeinde succesvol verlopen. Voorafgaand aan de opening van de gezamenlijke keuringsshow van de verenigingen De Notenkraker Liempde, De Witte Merel en Vogelvreugd Ons Ideaal in gemeenschapshuis De Rots werd H. Voets uitgeroepen tot algemeen kampioen. Hij eindigde ook als eerste in de categorie kanaries.

Voets werd daarnaast tweede in het klassement van beste kwekers, waar de vijf beste resultaten meetellen. Daar ging M. Schellekens aan kop, die tevens kampioen werd in de categorie parkieten, grondvogels en duiven.

In de categorie tropen werd de vogel van J. Kreijveld uitgeroepen tot mooiste exemplaar. J. van Esch won in de categorie Europese cultuurvogels en hybriden. Alle kampioenen scoorden 95 punten met hun inzending. In de top drie van beste kwekers ging Schellekens met 468 punten aan kop, gevolgd door Voets en Van Esch, beiden met 467 punten.

BONDSKRUIS

De Jan van de Lee-trofee en het bondskruis werden in ontvangst genomen door A. van de Hijden. Bovendien werd de inzending van deze kweker aangewezen als beste vogel. In het klassement voor de zeven beste vogels ging A. van de Looij met 654 punten aan kop. Deze inzender ontving ook de Gerard van der Meijden-trofee, voor de beste stam plus stel plus enkeling, waarvoor 661 punten werden toegekend. Jeugdkampioen werden Nikki Burhene (kanaries, 94 punten) en Levi Gremmé (parkieten, 90 punten).

Hoofdgroepkampioenen

Kleurkanaries: Th. van Boxtel (vetstof); H. Voets (pigment en mozaïek). Vorm- en postuurkanaries: L. Kivits (vorm); H. v. Uden (gefriseerd); A. v.d. Heuvel (houding). Exoten: J. Kreijveld (gestandaardiseerd); A. v.d. Hijden (overige). Hybriden en Europese vogels: J. v. Esch. Grasparkieten: M. Schellekens. Forpussen en agaporniden: A. v.d. Wildenberg. Grote parkieten: J. Schoones. Grondvogels en duiven: E. Oosterkamp.

FOTO ONDER: Tijdens het Boxtels vogelkampioenschap lieten lokale kwekers van De Notenkraker, De Witte Merel en Vogelvreugd Ons Ideaal liefst 40 procent meer vogels keuren dan vorig jaar. (Foto: Hans Verberk).