Het gemengd dubbel Max Peters en Fleur van den Bogaert won de Boxtelse tennistitel in de hoogste categorie. (Foto: Gerard Schalkx). 
Het gemengd dubbel Max Peters en Fleur van den Bogaert won de Boxtelse tennistitel in de hoogste categorie. (Foto: Gerard Schalkx).  Foto: Gerard Schalkx

KAMPIOENSCHAP VOOR JEROEN VAN BEERS EN YVETTE VAN ZEELAND

Boxtelse clubs verdelen tennistitels

Jeroen van Beers heeft zondag in het mannen enkelspel het Boxtelse tenniskampioenschap gewonnen; hij versloeg Erik de Hair. In het vrouwen enkelspel ging Yvette van Zeeland met de hoogste eer aan de haal ten koste van Quinty Gerrits.

In het dubbelspel ging de titel bij de mannen naar het koppel Luuk van den Braak en Wesley Kobussen, die Jorn van den Braak en Luuk Donkers achter zich lieten. Bij de vrouwen waren Sharin Blommers en Monica Gutierrez te sterk voor Evi Peijnenburg en Irma Quinten. Het gemengd dubbel was een prooi voor Fleur van den Bogaert en Max Peters die Lieke van Abeelen en Willem van Dijk aftroefden in de finale.

ONTKNOPING

De jaarlijkse strijd om de plaatselijke tennistitel beleefde zijn 29e editie. Er deden leden van de drie Boxtelse clubs (De Merletten, Munsel en Die Braecke) en van De Peppelieren uit Liempde mee. Het toernooi duurde twee weken en de ontknoping vond zondag plaats op de tennisbanen van De Merletten in sportpark Molenwijk. In de eerste week werden ook duels uitgevochten op de banen van Die Braecke. Het organiserend comité kijkt terug op een geslaagd toernooi dat gezellig verliep.

Winnaars Boxtels tennistitel

HE2: Jeroen v. Beers. HD2/3: Luuk v.d. Braak/Wesley Kobussen. HE3/4: Jens v.d. Hanenberg. GD4: Fleur v.d. Bogaert/Max Peters. DE4/5: Yvette v. Zeeland. HD4/5: Stijn Hoevenaars/Jordy v.d. Laak. HE5: Rob v. Eert. DD5: Sharin Blommers/Monica Gutierrez. GD5: Jelly Soet/Rob v. Eert.

17-PLUS

GD6: Liz-Anne & Kevin v.d. Berg. DD6: Inge v. Hout/Claudia Schults. HD6: Gerrit Bleeker/Kay Bleeker. DE6: Aniek v.d. Steen. HE6: Olaf Voermans. GD7: Marjo de Windt/Roland v.d. Langenberg. DD7: Irmi v. Abeelen/Anita de Bresser. HD7: Marc & Roald Buijssen. DE7: Renate v. Schijndel. HE7: Marvin v.d. Meijden. GD8: Lotte Verstraten/Jan Kapteijns. DD8: Inge v.d. Heijden/Els Welvaarts. HD8: Adrie v. Esch/Ton de Rooij. DE8: Kimberly Vermeulen. HE8: Julio Villalba Recuerda.

35-PLUS

GD6: Maartje Simons/Sander Ewald. DD6: Dieke Fijen/Angela v.d. Oetelaar. HD6: Jeroen v. Leeuwen/Hans Verlaan. DD7: Diana v.d. Borne/Marieke Maas. HD7: Walter v.d. Broek/Wilbert Dekkers. GD7: Willeke IJsseldijk/Willem-Jan IJsseldijk. GD8: Eugenie Kemperman/Carlos v. Pinxteren.


50-PLUS

HD7: Piet Jansen/Henk de Koning.

JEUGD

ME 11-14: Jessie Vermeiren. JE 11-14: Myron v. Doorn. E Groen 10-12: Luuk Pijnenburg.

FOTO BOVEN: Het gemengd dubbel Max Peters en Fleur van den Bogaert won de Boxtelse tennistitel in de hoogste categorie. (Foto: Gerard Schalkx).


Info-avond over klachten aan hand of pols

Voor sporters met hand- of polsklachten houdt handencentrum De Dommel aan het Molenpad 7c in Boxtel woensdag 21 november vanaf 19.00 uur een gratis toegankelijke informatieavond.

De avond staat in het teken van sport en de blessures die de medewerkers van het handencentrum vaak voorbij zien komen. ,,Vaak zijn dit specifieke klachten die verband houden met een bepaalde sport. Klachten kunnen geleidelijk ontstaan, bijvoorbeeld door langdurige peesontstekingen, maar ook juist acuut door een val, botsing of het dubbel klappen van een vinger of pols", stelt Carlo Spee van het handencentrum.

SKIDUIM

,,Banden kunnen oprekken of afscheuren. Botten kunnen breken. Wel eens van de skiduim gehoord? Of van een mallet-vinger? En veel mensen weten niet dat in de pols ook een soort meniscus zit die bijvoorbeeld vaak bij tennis overbelast wordt. Soms vragen sporters te veel van hun lichaam en raakt de balans met wat ze kunnen verstoord", aldus Spee.

Tijdens deze bijeenkomst worden de meest voorkomende hand- en polsklachten besproken en praktische tips en adviezen aangereikt wat mensen zelf kunnen doen om de kans op blessures te verminderen. Na de bijeenkomst kunnen bezoekers desgewenst gebruikmaken van het gratis inloopspreekuur door een team van gespecialiseerde handtherapeuten.

De avond duurt ongeveer tot 20.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk kan via secretariaat@fysiotherapiededommel.nl of telefoonnummer (0411) 62 44 04.

Liempde

Veiling Serenade

'Liemt pakt uit'. Onder dit motto wordt zaterdag 1 december in multifunctioneel centrum De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde een goederen- en dienstenveiling gehouden ten bate van fanfare Concordia. Iedereen is vanaf 20.00 uur welkom.