Waggelaars geven beeldje poetsbeurt

Voordat het Eendengatse elf-elfbal in hofpaleis Denziz zaterdagavond losbarstte, zorgden enkele carnavalsvierders dat het beeldje 'Hé, Waggel Mee!' een poetsbeurt kreeg. Het plastiek ziet er weer op en top uit.

Samen met de kunstenaar, Pierre van Amelsvoort, schrobden initiatiefnemer Frank van Heesch, constructeur Koen van de Braak en onthuller Christian van Zogchel de bronzen sculptuur op zijn witmarmeren sokkel nabij de Zwaanse Brug eens flink af. ,,We willen hier een nieuwe traditie van maken", vertelde Van Heesch. Toen hij vijf jaar geleden als prins Donald IV de scepter zwaaide over Eendengat nam hij het initiatief om ter gelegenheid van het vijfde lustrum van openbaar carnaval Boxtel een kunstwerk aan te bieden. Dankzij donaties van veel Waggelaars kon de SOCiëteit van d'Aauw Waggel, de vereen(d)iging van oud-prinsen, die wens vorig jaar december in vervulling laten gaan.

De sokkel waarop het plastiek van Van Amelsvoort pronkt, is een onderdeel van het altaar uit de vroegere Maria Reginakerk, waar jarenlang de carnavalsmis plaatsvond. De marmeren zuil bevat alle namen van de prinsen die sinds 1963 in Boxtel actief waren. (Foto: Henk van Weert).