SUBSIDIE STICHTING SJEF VAN DE LAAR

Hobby Centrum Boxtel blij met nieuwe inventaris

Dankzij een subsidie van vierduizend euro van de Boxtelse stichting Sjef van de Laar heeft Hobby Centrum Boxtel (HCB) aan de Baroniestraat nieuw meubilair en inventaris aan kunnen kopen om presentaties te houden.

Vrijdag kreeg het stichtingsbestuur een rondleiding in het hobbycentrum voor 50-plussers om met eigen ogen te zien waar het subsidiegeld aan is besteed. Dat ontlokte bij de aanwezigen veel enthousiaste reacties, meldt bestuurslid Marieke Dijkshoorn van het HCB-bestuur.

In mei diende HCB een subsidieaanvraag in. Nadat die werd gehonoreerd zijn voor de centrale hobbyruimte op de begane grond vijf nieuwe werktafels aangeschaft met een multifunctioneel werkblad en bijbehorende stoelen. De hobbygroepen die van dit meubilair gebruik maken, zijn er content mee, aldus Dijkshoorn. Zij vervolgt: ,,Daarnaast was er behoefte aan een scherm waarop teksten en presentaties geprojecteerd kunnen worden. Tijdens computercursussen, lezingen, presentaties en de bijeenkomsten van 'Zing je mee?' voorziet dit scherm in een behoefte. Met een groot formaat lcd-televisiescherm op standaard is een vurige wens van de begeleiders van de activiteiten werkelijkheid geworden."

Ook heeft HCB van de ontvangen subsidie een printer kunnen aanschaffen, waarmee ook kan worden gekopieerd en gescand.

De Sjef van de Laarstichting ondersteunt organisaties in Boxtel die zich inspannen voor ouderen. Dat varieert van zorg tot ontspanning.


Elsbeth Pluimers exposeert met Golden Spike in Oertijdmuseum

De tentoonstelling 'Golden Spike' van beeldhouwer Elsbeth Pluimers is vanaf zondag 18 november te zien in Oertijdmuseum Boxtel. De twee maanden durende expositie is vernoemd naar een geologische term, die de locatie markeert waar de basis van een gesteente uit een bepaald tijdperk duidelijk zichtbaar is.

Pluimers, naast beeldend kunstenaar ook geoloog en bioloog, is geïnspireerd door de natuur en gefascineerd door het ontstaan van de aarde. Haar in brons en glas gegoten beelden en objecten drukken het ontstaan van leven uit. Zo is de beeldengroep 'Tiktaalik en haar hagedissenvriendjes' een momentopname uit de evolutie.

De opening van de expositie vindt de eerste zondag om 15.00 uur in de ontvangstruimte plaats. Tijdens deze bijeenkomst zullen directeur René Fraaije, hoogleraar wetenschapscommunicatie Jos van den Broek, de Amerikaanse evolutiebioloog Neil Shubin en de kunstenares zelf spreken. Meer informatie is te vinden op www.oertijdmuseum.nl.