Afbeelding
Foto: Daisy Renders

GOEDHEILIGMAN ARRIVEERT ZONDAG

Liempdse jeugd ontmoet Sint opnieuw in dorpskerk

Na een geslaagde opzet vorig jaar, kiest Sinterklaas er zondag 18 november opnieuw voor om in Liempde zijn opwachting te maken in de Sint-Jans Onthoofdingkerk. Daar arriveert hij rond 15.45 uur, na een rondwandeling van een halfuur door het dorp.

Om 13.30 uur start Algemeen Belang Liempde (ABL) met de festiviteiten in het centrum van Liempde en bereiden kinderen zich met hun ouders en grootouders voor op de komst van de goedheiligman.

In het voormalig raadhuis kunnen kinderen met Sinterklaas op de foto en is een stempelkaart verkrijgbaar waarmee ze aan diverse activiteiten kunnen deelnemen in de Dorpsstraat. De jeugd kan zich laten schminken, een dansje instuderen en meedoen aan een hindernissenparkoers. Verder staat een springkussen opgesteld en worden de kinderen getrakteerd op lekkernijen.

Sinterklaas arriveert rond 15.15 uur op het Raadhuisplein en wandelt vervolgens met zijn hoofdpiet, burgemeester Mark Buijs én kapelaan Geoffrey de Jong naar de kerk, die vanaf 15.30 uur geopend is. De tocht vindt plaats onder muzikale begeleiding van fanfare Concordia. Onderweg kijkt de Sint naar de activiteiten die door de kinderen uitgevoerd worden.

De ontvangst van de gulle bisschop in de kerk duurt van 16.00 tot 17.15 uur; voor de jongste jeugd zijn plaatsen gereserveerd. Hofkapel De Kromploegers zorgt voor muziek en een goochelaar laat zijn kunsten zien. Aan het einde van het evenement krijgen de kinderen een snoepzak mee naar huis.

FOTO BOVEN: Voor het eerst vond vorig jaar een feestelijk sinterklaasfeest in de Liempdse Sint-Jans Onthoofingkerk plaats. Ook komende zondag krijgt de Liempdse jeugd daar een leuk programma voorgeschoteld door stichting ABL. (Foto: Daisy Renders, 2017).

Boxtel

Postcode Loterij

Veertig inwoners uit het Boxtelse postcodegebied 5283 zijn zondag 18 november te zien in het nieuwe RTL 4-programma 'Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen'. De Boxtelaar die in de eerste ronde het best presteert, gaat samen met vier kandidaten uit andere plaatsen naar de volgende ronde. Het uiteindelijke doel is de hoofdprijs die kan oplopen tot één miljoen euro. De helft van het gewonnen bedrag wordt verdeeld onder de deelnemers uit de wijk van de winnaar.