Struinen naar speciaalbieren in centrum Liempde

'Van Hop naor Herd'. Onder die noemer organiseert Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) op vijf plekken in het dorp een speciaalbierentocht. Bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, pannenkoekenrestaurant 't Struifhuis en cafés 't Huukske, Het Wapen van Liempde en D'n Durpsherberg worden de speciaalbieren op zondag 15 december geserveerd.

Een proefronde duurt ongeveer drie kwartier per locatie. Na drie proeverijen is er een diner bij 't Struifhuis. Daarna vervolgen de deelnemende bierproevers de route. De Bierkamer Boxtel biedt ondersteuning en advies bij dit evenement.

Deelnemers verzamelen om 14.30 uur in D'n Liempdsen Herd. Om 15.00 uur vindt de aftrap plaats bij de kiosk in het Concordiapark waar geproost wordt met het eerste gezamenlijke biertje.

INSCHRIJVEN

Wie wil meedoen aan Van Hop naor Herd, moet achttien jaar of ouder zijn. Deelname kost 22,50 euro per persoon. Inschrijven kan tot en met vrijdag 7 december via de website www.liempdsenherd.nl. Deelnamekaarten kunnen vrijdag 14 december tussen 19.00 en 21.00 uur worden opgehaald in het bezoekerscentrum aan de Barrierweg.

Esch

Intocht Sinterklaas

Sinterklaas arriveert zondag 25 november om 14.30 uur in 't Haventje aan de Haarenseweg in Esch. De pieten zijn al vanaf ongeveer 13.15 uur te vinden op de pietenpleintjes op de Beemd, Den Bogerd en de Zantakker. De muzikanten en de kinderen begeleiden de bebaarde bisschop via de Haarenseweg naar dorpshuis De Es, waar om 15.00 uur het sinterklaasfeest begint. Na de intocht is de sint op enkele dagen te vinden in zijn eigen slaapkamer, in de Opgang naast de kerk.