Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

TON ROVERS MAAKT HOOGSTE SERIE

Nipte verliesbeurt voor kaderbiljarters Liempde

Het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank verloor donderdag met minimaal verschil van De Hazelaar 3 in Rosmalen: 5-4.

Harm van der Laar won zijn partij gemakkelijk in negen beurten en 15.55 gemiddeld. Het had nog korter gekund als zijn tegenstander wat meer tegenstand had gegeven.

Henry van Dijk en Ton Rovers trokken de winst niet naar zich toe. Rovers maakte nog wel een mooie serie van 57 (de hoogste van de week), maar meteen daarna maakte zijn tegenstander de partij in een keer uit met een slotserie van 76.

Martien van de Tillaart ontmoette een sterke tegenstander, maar het duel werd gekenmerkt door kleine foutjes over en weer. Na elf beurten was de partij toch beslist in het voordeel van de Liempdenaar met een mooi gemiddelde van 19.09.

In de librecompetitie verloor 't Wapen van Liempde C1 thuis van koploper Krijt op Tijd 1 uit Veghel: 25-27. Leo van Erp (3.076 gemiddeld) begon en won. De tegenstander van Peter van Lierop (moyenne 4.583) was goed in vorm en maakte de partij in twaalf beurten uit.

Leo van Hastenberg (7.960 gemiddeld en een hoogste serie van 49) verloor op het nippertje.C2-2 verloor met 30-19 van een van de koplopers, Royal Events Palace 2.

Team C2-3 liet zijn kampioenaspiraties zien en won overtuigend van titelverdediger Krijt op Tijd 3: 21-27.


VAN OS EN WILKOWSKI EXCELLEREN

Spelers 't Ivoor beleven geslaagde biljartweek

Ze wisten niet te overtuigen, maar het eerste team van de Boxtelse biljartclub 't Ivoor wist vorige week zijn partij te winnen met 28-25. Tegen BBG Haarsteeg 1 wonnen Fouad Hasbani en Chris Fasseur allebei, maar ze hadden te veel beurten nodig. Peter van Giersbergen behaalde acht punten.

Team 2 overtuigde wel en pakte de winst met de maximale score en won met 30 -22 van De Kruiskamp 1. Ad van Os excelleerde met een moyenne van 3,82. Samen met Theo van Dongen en Henk van Boxmeer sleepte hij de overwinning binnen. 't Ivoor 3 moest het afleggen tegen Royal Events Palace 3 met 23-26. Louis Josiassen redde de eer met een mooie winstpartij. Team 4 verloor zijn ontmoeting. Dat kon Fons van Loon met zijn prima winstpartij, moyenne 3,23, niet voorkomen. In dat team lieten Willem Witte en Theodoor van Leeuwen te veel punten liggen.

In de categorie driebanden-klein declasseerde 't Ivoor zijn tegenstander 't Trefpunt 2 met 30–16. Henk Goetssch, Cor van Beers en Patrick Sterrenburg speelden sterk en wonnen overtuigend. In de categorie driebanden-groot wonnen de Boxtelse biljarters ruim van concurrent Touche uit Oss. Zij werden met 29–20 naar huis gestuurd. Grote uitblinker was hier Huub Wilkowski, die liet zien hoe driebanden gespeeld moet worden. Hij maakte 49 caramboles in slechts 28 beurten, moyenne 1,750. Bernhard Legierse wist zijn partij ook te winnen. Louis van der Meijden behaalde 9 punten.

Bij de dagcompetitie libre was 't Ivoor 1 weer ouderwets op dreef. De afgelopen twee weken ging het niet zo vlotjes, maar deze week scoorden het team weer de volle veertig punten tegen NAL 1. Met name Fouad Hasbani schoot uit zijn slof met een moyenne van 15,00 en een hoogste serie van 72. Peter Franken, Toon Bevers en Jacques van Loon wonnen ook hun partij.

DE WEG KWIJT

Team 2 in deze competitie is even de weg geheel kwijt. In een paar weken tijd verspeelden zij hun koppositie. Nu verloren de Boxtelaren opnieuw met 39–26. Henk Spooren was de enige met winst voor `t Ivoor. Team 3 leed een nederlaag met 34–37 tegen Sonnevanck 4. Frans van de Boogaard en Fons Spoor wonnen, maar dit zette geen zoden aan de dijk. Team 4 won met 35–33 van De Baarzen 2, mede dankzij twee formidabele winstpartijen van Gerard Eijkemans en Math Hendriks.

In de dagcompetitie bij de afdeling driebanden-klein werden twee onderlinge wedstrijden gestreden. Team 9 nam het op tegen team 6. Het werd een afgetekende overwinning voor team 6 met 16-30. Henk Goetssch, Wim van Gils en Math Hendriks overtroffen hun tegenstanders. De wedstrijd tussen team 7 en 8 was meer in evenwicht. Team 7 wist maar één partij te winnen. Desondanks trokken zij aan het langste eind met 23-25.

EREDIVISIE

Het eredivisieteam speelde uitstekend, won met 6-2 van Dallinga.com en stijgt daardoor naar plaats zes op de ranglijst. Richard Berkelmans, Marc Roofthooft en Jack van Peer wonnen hun partij met gemiddelden van ruim boven de 1,000. Huub Wilkowski leed een nederlaag. Hij kwam slechts twee caramboles tekort (moyenne 1,407).