Fietsster rijdt door na een botsing

Laatst las ik het weer op de website van Omroep Brabant en opnieuw word ik boos op die fietsster die in botsing is gekomen met mijn moeder. Donderdag 20 september kwam mijn moeder ten val na een botsing met een andere fietsster bij de ingang van Stapelen. Die werd voor de botsing al aangesproken op het feit dat ze erg hard ging op haar elektrische fiets. Helaas voor mijn moeder brak zij bij de val haar sleutelbeen en een rib. Omstanders bekommerden zich om mijn moeder maar de fietsster in kwestie gaf aan dat het niet haar schuld was en fietste door. Ik vind dit echt a-sociaal! Een beetje fatsoen misstaat niemand!

        PEGGY VAN SON

Naschrift redactie: De scribent hoopt dat de fietsster in kwestie zich nog meldt bij de politie.


Boxtelse superheld haalde inspiratie bij Stan Lee

RENS VAN DEN ELSEN

Het overlijden van 's werelds bekendste striptekenaar Stan Lee kwam maandag hard aan bij zijn fans. De bedenker van superhelden zoals Spider-Man, de Hulk, Ironman en Captain America in het Marvel-universum is 95 jaar geworden. Ook in Boxtel kende hij veel fans en diende Lee zelfs als inspiratie voor de lokale anti-superheld Anders-Man, getekend door Ralph Dikmans.

De Boxtelaar dankt veel aan de Amerikaanse Lee. ,,Ik kwam in aanraking met de Marvel-strips toen een vriend van me ze liet zien tijdens een vakantie in Domburg, Zeeland. Ik was direct verslaafd aan de avonturen van Spider-Man. Dit was een jongetje dat, net als ik, gepest werd en het liefst niet gezien wilde worden. Hij werd door Lee neergezet als een held tegen wil en dank. Vanaf dat moment was ik verslaafd aan deze prachtige serie", aldus Dikmans.

PARODIEËN

Voordat de Boxtelse striptekenaar, ontwerper en leraar met Anders-Man op de proppen kwam, tekende hij parodieën op de strips van Lee. ,,Ik wist dat deze nooit uitgegeven konden worden, dus bedacht ik mijn eigen Nederlandse superheld. Uit Boxtel uiteraard. Voor mij betekende Lee met zijn strips enorm veel. Zonder hem nooit inspiratie, wegvluchten uit de werkelijkheid of zelfs een eigen stripcreatie."


Smartlappenavond

Het Dükerskoor houdt maandag 26 november vanaf 20.00 uur een meezingavond in grand-café Rembrandt. Liefhebbers van smartlappen en zeemansliedjes kunnen hun hart ophalen en uit volle borst meegalmen.