Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DUTCH HARDWARE TRADING, ELAN BIKES SUPPORT EN KLINIEK VOOR MONDZORG WINNEN BOT

Uitreiking felbegeerde award na spektakelshow

LINDA VAN DE WIEL

Met gespannen gezichten zaten ze vorige week donderdag op de eerste rij, de negen finalisten van de Boxtelse Ondernemers Trofee 2018. Tegen half elf volgde, na een spetterend programma in automuseum Classic Park, de spectaculaire prijsuitreiking. Dutch Hardware Trading, Kliniek voor Mondzorg Boxtel en Elan Bikes Support mochten de felbegeerde award van netwerkclub JCI Dommelland mee naar huis nemen.

De Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT) 2016 overtreffen, zou een hele opgave worden. Maar de ambities van organisator Junior Chambers International (JCI) Dommelland waren meteen helder. De avond ging van start met een grootse lasershow die perfect paste bij het thema van de BOT 2018: Fast Forward. Een illusionisten-act was er van het sexy kwintet Angels Inc. en de Liempdse paaldanseres Zoë Timmermans bracht een indrukwekkende show vol kracht en lenigheid ten tonele. Ook was het woord aan stichting Dream4Kids, die tijdens deze achtste editie van de BOT tot goed doel benoemd was.

SPOTLICHT

Het spotlicht was voornamelijk gericht op de negen finalisten van de BOT 2018. En met reden, allen hebben een gezonde onderneming, een heldere visie en ontwikkelambities. Juryleden Ties Pronk, Ramon Penders en Femke Hellemons hadden dan ook een zware kluif aan het kiezen van de drie winnaars. Dit deed het trio na een uitgebreid gesprek met alle ondernemers, waarbij gevraagd werd naar onder meer de mate van fast forward zijn, de richting die zij op willen met hun bedrijf én de financiële gezondheid.

In drie categorieën waren de volgende bedrijven genomineerd. In de eerste, Business to Business, stonden het uit Liempde afkomstige bedrijf Sanders Machinebouw, IT-bedrijf Dutch Hardware Trading en Nic&Mic, dat in Kenia kunst maakt van teenslippers, in de finale.

In de tweede categorie, Business to Consumer, waren de finaleplaatsen voor Eetcafé De Kerk, foodspecialiteitenwinkel PROEF! Culinair en multidisciplinaire tandartspraktijk Kliniek voor Mondzorg Boxtel. De derde en nieuwe categorie, Business tot Consumer Nieuwkomer, had als finalisten Lunchzaak Deegeluk, Drogisterij Bewust Beter Liempde en fietsenzaak en -reparateur Elan Bikes Support.

Laatstgenoemde onderneming, met aan het roer Evert Lans, sleepte tijdens de bekendmaking van de winnaars de trofee Business tot Consumer Nieuwkomer in de wacht. De duidelijk geëmotioneerde ondernemer, die huist in een pand in de Croonpassage toonde zich trots. ,,Het behalen van deze finaleplek was al verrassend. Dit voelt echt als een bekroning voor het harde werk dat mijn team en ik verzet hebben. En over de gratis fiets die ik de juryleden beloofde na winst: dat was een grapje," lachte een stralende Lans.

René Kaboord, eigenaar van Kliniek voor de Mondzorg, was ook opgetogen over de door hem gewonnen trofee in de categorie Business to Consumer. De award, in de vorm van een ring op een sokkel, was gemaakt door goudsmid Eline de Visser. ,,Ik ben erg trots op de prijs. Ik vind het mooi dat ik de jury heb kunnen tonen wat tandheelkunde anno 2018 inhoudt. Dat is vooral heel gaaf. Natuurlijk wil ik het hele team bedanken. Om in het thema van Classic Park te blijven: je kunt nog zo'n mooie auto hebben, als de motor niet werkt, heb je er niks aan," aldus Kaboord. Lovende woorden had de ondernemer ook voor de organisatie: ,,Leden van JCI Dommelland, jullie hebben ons allemaal een fantastische avond bezorgd. Dank daarvoor."

Winnaar in de categorie Business to Business was IT-bedrijf Dutch Hardware Trading. Directeur Luuk Bongers reageerde verbaasd op de winst. ,,Ik heb gewonnen. Ik moet nu iets zeggen maar ik val even stil." Toen de ondernemer even later woorden vond, waren deze positief. ,,Mijn medewerkers zijn zeer belangrijk. Het team is heel goed georganiseerd. Bedankt jongens."

110 DROOMDAGEN

Aandacht was er ook voor het goede doel dat aan de BOT is gekoppeld. Dit keer is dat Dream4Kids. Deze stichting organiseert zogenaamde droomdagen voor kinderen die een ernstige traumatische ervaring hebben meegemaakt. ,,Uit voorlopig onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat 75 procent van de kinderen baat heeft bij een droomdag", vertelde Peggy Roelofsen van Dream4Kids eerder aan Brabants Centrum.

Met het bedrag van maar liefst 8.000 euro dat dat JCI Dommelland tijdens de finale in Classic Park schonk, kunnen ongeveer 110 droomdagen gerealiseerd worden. Roelofsen: ,,Om ons werk te kunnen blijven uitvoeren en nog meer kinderen te kunnen helpen, zijn geld en diensten nodig. We zijn erg blij met deze steun."

De Boxtelse netwerkclub bood niet alleen financiële hulp. Kamerleden Eline Clijnk en Jasper van den Berk werden zogenaamde 'dreamchasers' en organiseerden deze zomer een droomdag. Clijnk: ,,Ik nodig iedereen uit om zich aan te melden als vrijwilliger of dreamchaser. Samen kunnen we echt verschil maken." Ze verwoordde wat iedereen dacht: hoe mooi is het om een ander te helpen als het jou zakelijk voor de wind gaat…

GROTE FOTO: De winnaars van de Boxtelse Ondernemers Trofee 2018 op een rij. Van links naar rechts Evert Lans (Elan Bike Support), René en Mirthel Kaboord (Kliniek voor Mondzorg Boxtel), Luuk Bongers (Dutch Hardware Trading) en president Jurre van den Broek van JCI Dommelland.

KLEINE FOTO: Het illusionisten-kwintet Angels Inc. luisterden de show op met een act. (Foto's: Peter de Koning)


ONDANKS DRUKTE VOLOP PERSOONLIJKE AANDACHT IN FILIAAL

Trekpleister Selissenwal meest klantvriendelijk

Totaal verrast was Nancy Dubbeld (35) toen ze vorige week te horen kreeg dat Trekpleister Boxtel dit jaar de prijs gewonnen heeft voor het meest klantvriendelijke filiaal van de winkelketen. De filiaalmanager streed in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch met 195 andere vestigingen om de titel. ,,Ik ben zo trots op het team. We hebben het echt samen gedaan."

LINDA VAN DE WIEL

In 2010 opende Trekpleister haar deuren in winkelcentrum Selissen. ,,We zijn een buurtdrogist met veel vaste klanten", vertelt Dubbeld. ,,Het is belangrijk van hen te horen hoe zij de winkel beleven en wat zij nodig hebben. Ik vind persoonlijk contact essentieel, ondanks de drukte."

En juist op het onderdeel klantbeleving wordt de Boxtelse vestiging gewaardeerd. ,,Er is zes keer een zogenaamde mystery-shopper in de winkel geweest. Dit was steeds iemand van de jury, die keek naar onder meer de inrichting van de winkel, de zichtbaarheid van de aanbiedingen en uiteraard de klantvriendelijkheid.

Dubbeld: ,,Het team werkt keihard om de klantbeleving optimaal te maken en houden. Zo begroeten we elke klant en zijn we altijd behulpzaam. Ook weekendkrachten weten dat ze andere werkzaamheden moeten laten vallen om bezoekers te helpen. De verschillende teamleden zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld."

Naast de eer die het winnen van deze prijs met zich meebrengt, kreeg Dubbeld uit handen van presentator Jan Versteeg een cheque van 250 euro. ,,Met dit bedrag ga ik iets leuks doen met het team."

FOTO RECHTS: Nancy Dubbeld van de Trekpleister-winkel in Boxtel en presentator Jan Versteeg. (Foto: Trekpleister).

Afbeelding
Afbeelding