Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Initiatiefnemers skatebaan kijken naar Heidezoom

PÅL JANSEN

30.000 euro stelt de gemeente Boxtel beschikbaar in de begroting voor het nog te bouwen skatebaantje in Liempde. Het is een breed gedragen project uit de samenleving, verklaart een woordvoerder. Ook andere partijen willen helpen, onder meer het Wijkorgaan Liempde. De uitdaging is nu een geschikte plek te vinden. Achter sporthal Pius X heeft nog steeds de voorkeur, maar ook wordt gekeken naar een veldje naast de tennisbanen aan de Heidezoom. ,,Om de voors en tegens tegen elkaar af te wegen", aldus Anne-Marie Smetsers.

De basisschoolkinderen Sem Smetsers, Leen van der Velden en Tijn Michiels schreven begin dit jaar een brief aan het gemeentebestuur met hun wens om een skateparkje in Liempde te realiseren. Afgelopen jaar pakten hun moeders, respectievelijk Anne-Marie, Karin en Annet het mee op en werden diverse partijen benaderd. De totale kosten schatten de initiatiefnemers op een slordige 60.000 euro. Smetsers: ,,We willen kiezen voor materiaal dat zo min mogelijk geluidsoverlast geeft als de kinderen erop spelen."

De initiatiefgroep ging al met omwonenden in gesprek over het realiseren van het speelpark achter sporthal Pius X. Smetsers: ,,We hebben een bijeenkomst georganiseerd met de wijkbewoners. Een paar daarvan vonden voornamelijk dat er te weinig sociale controle was."

Dus wordt er ook alvast gekeken naar de locatie bij de tennisvelden (zie afbeelding). Deze week zijn direct omwonenden benaderd voor een bijeenkomst die begin december plaats zal vinden, aldus Smetsers. De leeftijdsgenootjes van Sem, Leen en Tijn zijn enthousiast over het plan. De initiatiefnemers hielden al een handtekeningenactie bij basisschool De Oversteek. Die werd door maar liefst 370 kinderen ondertekend (van de circa 430). Ook kreeg het plan al veel bijval op de Facebookpagina Skatepark Liempde.