Het muzikale kwartet Carminis Consort trakteert bezoekers van de protestantse kerk zaterdag 8 december op muzikaal vermaak met klassieke werken uit diverse landen. (Foto: Mark Fotografeert).
Het muzikale kwartet Carminis Consort trakteert bezoekers van de protestantse kerk zaterdag 8 december op muzikaal vermaak met klassieke werken uit diverse landen. (Foto: Mark Fotografeert). MarkFotografeert.nl

OPTREDEN IN SERIE 'KLASSIEK IN DE KERKEN'

Carminis Consort speelt adventsmuziek

De advent breekt begin december aan in aanloop naar Kerstmis. In dat kader treedt het Carminis Consort op zaterdag 8 december op in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel.

Het muzikale ensemble bezoekt Boxtel voor de tweede keer in de serie Klassiek in de Kerken. Die wordt georganiseerd door de gelijknamige werkgroep. Carminis Consort is gespecialiseerd in het barok-repertoire en bestaat uit de sopranen Ineke Baksteen en Margareth Iping, Juun Voorhoeve (viola da gamba en barokgitaar) en Tjalling Roosjen (klavecimbel en orgel). Er klinkt muziek uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje van eind 14e tot begin 18e eeuw.

Baksteen studeerde aan de Schumann-academie, zong bij diverse koren en werkte met dirigenten als Peter Dijkstra, Roy Goodman en Jan Willem de Vriend. Iping begon met dwarsfluit spelen in een harmonieorkest. Later kwam zij met dat instrument op het conservatorium van Amsterdam. Daar ontdekte ze de veelzijdigheid van vocale muziek, koos voor de zangstudie en studeerde af bij Margreet Honig.

Na haar studie psychologie heeft Voorhoeve toch gekozen voor de muziek. Ze heeft de opleiding klassiek gitaar en kamermuziek gevolgd aan het Rotterdams conservatorium. Klavecinist Roosjen speelde al op jeugdige leeftijd piano en kreeg van zijn vader de liefde voor de kerkmuziek overgedragen.

Het concert in de protestantse kerk duurt van 16.00 tot 17.00 uur zonder pauze. De toegangsprijs inclusief drankje bedraagt vijftien euro, kinderen tot en met twaalf jaar betalen tien euro. Kaartjes zijn te bestellen via e-mail: reserveren@klassiekindekerken.nl.

CELLO'S

Het volgende concert in de protestantse kerk vindt in het nieuwe jaar plaats. Op zaterdag 9 februari om 16.00 uur laten vier professionele cellisten in diverse combinaties hoen wat zij muzikaal in hun mars hebben. Ze spelen in kwartet, soleren en twee leden kunnen zelfs één cello als duo bespelen. Meer informatie via e-mail: k.doevendans@telfort.nl.

FOTO ONDER: Het kwartet Carminis Consort trakteert bezoekers van de protestantse kerk zaterdag 8 december op advents- en kerstmuziek uit diverse landen. (Foto: Mark Fotografeert).