Wijnhandel presenteert zich met proeverij

De nieuwe Boxtelse wijnhandel Crivino-Esar houdt zondag 18 november in restaurant De Waag aan de Markt een gratis proeverij met 25 wijnen uit Italië en de Balkan.

Sinds deze zomer is Crivino-Esar uit Italië en de Balkan gevestigd aan de Van Salmstraat 109. Voor 2017 waren Crivino en Esar aparte bedrijven. Bij de importeur-groothandel kunnen ook consumenten (online) wijnen kopen. ,,Met Crivino zaten we eerst in Drunen. Daarmee waren we gespecialiseerd in de Italiaanse wijnen, voornamelijk van kleine huizen die mooie en elegante wijnen maken", vertelt eigenaar Frans Jansen.

Esar importeert wijnen uit Bosnië-Herzegovina, Servië en Kosovo en was voorheen gevestigd in Rossum. ,,Bij wijnen uit de Balkan denkt men al snel aan nieuwe soorten wijnen", aldus Jansen. Maar het omgekeerde is waar, legt hij uit: ,,Wijn komt oorspronkelijk vanuit Georgië en dat verspreidde zich uiteindelijk onder meer via Griekenland over de Balkan naar Frankrijk. In Servië bijvoorbeeld zitten wij in gebieden waar al drieduizend jaar wijn wordt gemaakt."

Tijdens de proeverij komt twee/derde van de geserveerde wijnen uit Italië, de rest uit de genoemde Balkan-landen. Iedereen kan tussen 14.00 en 17.00 uur doorlopend de proeverij bezoeken.


Wensboom en
marshmallows
in Selissenwal

Ook dit jaar slaat de kerstman de Boxtelse wijk Selissenwal niet over. De jaarlijkse kerstmarkt vindt zaterdag 15 december vindt weer plaats. Kinderen kunnen een rondje rijden in de arrenslee, er worden marshmallows geroosterd door de scouting en er zijn kraampjes met allerlei verschillende producten.

,,Het is een manier om waardering uit te drukken voor onze klanten", vertelt Bart van Roosmalen, voorzitter van de winkeliersvereniging Selissen, eigenaar van Bloemsierkunst Marimba én mede-organisator. Ook gemeenschapshuis De Walnoot, de Prinses Amaliaschool, wijkorgaan platform Selissen en actieve wijkbewoners organiseren mee.

,,We doen het zeker niet uit commercieel oogpunt", aldus Van Roosmalen. ,,Iedereen mag bij ons een kraam huren voor een mooie prijs en als je iets voor een goed doel doet, krijg je je staanplaats zelfs gratis." Het aanbod in de kramen zijn uiteenlopend: van kerstspulletjes tot snoepgoed, zowel de scouting als winkeliers doen mee.

Op de kerstmarkt wordt een enorme wensboom opgetuigd; iedereen kan er een wens voor een ander in hangen. Kinderen kunnen bovendien rondrijden in treintjes en er zijn sportactiviteiten in de parkeergarage van De Walnoot. Ook aan een avondprogramma is gedacht, dat verzorgd wordt door vrijwilligers van het gemeenschapshuis.


Alle overleden kinderen herdacht tijdens lichtjesdag

Tijdens Wereldlichtjesdag op zondag 9 december houdt Judith Marechal een herdenkingsviering in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel. Hier worden alle overleden kinderen herdacht. De viering duurt van 18.30 tot 19.45 uur.

In de viering worden de namen van de kinderen genoemd en kaarsen aangestoken. Bezoekers luisteren tevens naar verhalen en gedichten. Voorafgaand zingen de kinderen van het Angelakoor en tijdens de bijeenkomst klinkt muziek van Jet Ruijssenaars en haar zoon Jelle. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje. Tijdens Wereldlichtjesdag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes aan ter herinnering aan overleden kinderen. Aanmelden via telefoon: 06-49 11 88 77 of e-mail: judithmarechal@hotmail.com.