Afbeelding
Foto: Peter de Koning

EXTRA OPSLAG- EN PAUZERUIMTE VOOR HOBBYCLUB

Essche klusmannen openen clubhuis

CARRY DIRKX

De mannen van de Essche hobbyclub 'Samen bezig' openden gisterochtend officieel hun nieuwe buitenverblijf. Dit groepje klussers komt al enkele jaren bij elkaar in het witte noodgebouw dat bij de Sint-Willibrordusschool hoort. Achter de school, grenzend aan waterontdekplek De Kikkertuin, heeft ze nu een tuinhuisje geplaatst. Dat doet dienst als extra opslagruimte, maar ook als plek om pauze te houden, te klussen of schrobbelèr te drinken...

De openingshandeling van de nieuwe stek werd verricht door Joke van der Zanden (rechts op de foto) en Harrie van de Loo, zelfbenoemd 'grote regelneef' van de club. Van der Zanden trok een zwart plastic opzij, waarmee het tuinhuis onthuld werd, inclusief fraai getimmerd naambord. Zij schonk het buitenverblijf aan de hobbyclub. ,,Het tuinhuisje stond in mijn tuin en was kapot gewaaid. Harrie wilde het graag hebben. 'Als je het afbreekt, mag je het meenemen', zei ik", vertelt Van der Zanden. Aldus geschiedde. De mannen van de hobbyclub - een groepje van negen mannen - braken het huisje af en bouwden het weer op, inclusief de nodige renovatie. ,,Dat hadden we snel voor elkaar", zegt Van de Loo. ,,Ook de gemeente verleende toestemming om het hier neer te mogen zetten. We zijn er natuurlijk allemaal hartstikke trots op."

OOIEVAARSNEST

De hobbyclub komt twee keer per week bij elkaar om met hout te werken. Ze maakt regelmatig iets voor andere verenigingen in Esch, zoals decorstukken voor dameskoor Innovation en festival Op Drift. ,,Nu willen we een ooievaarsnest bouwen voor bij de waterontdekplek", zegt Henk van de Sande. Plannen genoeg dus, maar eerst genieten van het nieuwe clubhuis. Fijn om bij mooi weer buiten te zitten of schrobbelèr te drinken, maar dat gebeurt alleen bij speciale gelegenheden, beweren de mannen… Overigens doet het verblijf ook dienst als zitplaats voor passanten die De Kikkertuin aandoen. (Foto: Peter de Koning).