Afbeelding
Foto:

FIETSPAD TUSSEN ESCH EN BOXTEL IS BETER BEGAANBAAR

Smaldijkje blijft nog een smal dijkje

Het fietspad dat van Esch naar Boxtel loopt, het Smaldijkje, heeft nieuw asfalt gekregen. Dit tot opluchting van veel Esschenaren. De oude deklaag kende veel hobbels door wortelgroei. Dat is nu opgelost, maar een ander, al langer spelend probleem dient zich aan. Het fietspad is volgens gebruikers nog steeds te smal.

,,We hebben meteen het pad iets aangepast op enkele punten", laat een woordvoerder van de gemeente Haaren desgevraagd weten. In Esch is echter al langer de wens om het pad breder te maken. Elkaar in tegenoverliggende richtingen passeren of iemand inhalen is op het Smaldijkje namelijk schier onmogelijk zónder in de berm terecht te komen. De gemeente kent het probleem, maar 'hinkt op twee gedachten', aldus de woordvoerder: ,,Ja, het is smal, maar aan de andere kant: het is ook een cultuurhistorisch paadje. Daar willen we eigenlijk niet aan tornen. Voorlopig houden we het dus zo."

Vlak na het aanbrengen van het nieuwe asfalt kwamen er al wat klachten binnen bij de gemeente dat het verschil tussen de berm en de toplaag vrij groot was. Dat is echter deze week opgelost. De berm is over een groot gedeelte van het fietspad gelijk gemaakt met het asfalt. Ook komt er aan de kant van Boxtel, op de hoek van de Koningsweg en de Molenwijkseweg, nog een extra bedding van gebroken puin. (Foto: Rens van den Elsen).